Bert Anciaux: “VRT is haar boekje te buiten gegaan”

”De internationale beweging die vandaag seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag aanklaagt, moet meer dan ernstig genomen worden. Ook wanneer het gaat over sympathieke mediafiguren”, schrijft SP.A-senator en fractievoorzitter Bert Anciaux op zijn website. Toch heeft hij ook kritiek op de VRT.

mg

Anciaux prijst de slachtoffers om hun moed. “Je moet enorm veel moed hebben om met je verhaal naar buiten te komen. Ik heb die moed nooit gehad.” Hij klaagt de negatieve reacties aan. “Wanneer je ziet hoe deze mensen in de media met de grond gelijk gemaakt worden wanneer ze reageren tegen populaire figuren, dan ben ik beschaamd tot het mensDOM te behoren.”

Toch pleit de politicus voor het recht op onschuld voor beide partijen. “Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt”, schrijft Anciaux. “Het is een hoeksteen van onze rechtstaat. Zonder dit is er geen rechtvaardigheid. Wel, vandaag schendt men dit principe massaal.”

LEES OOK. Deze advocate vertegenwoordigt de vrouwen die getuigden tegen Bart De Pauw

“VRT in de fout”

Anciaux vindt dat de VRT in de fout is gegaan. “De wijze waarop Bart De Pauw aangehouden en opgeknoopt werd door de VRT, tart alle verbeelding. Er is nochtans geen begin van proces. Er is vermoedelijk zelfs nog geen officiële klacht tegen hem ingediend.”

“Door het schrappen van de voorziene uitzending van “Twee tot de zesde macht”, heeft ze heel dit dossier in de openbaarheid geworpen. De boodschap van De Pauw kwam na de beslissing van de VRT om de uitzending van zondag te schrappen. Het zou sowieso dan publiek debat worden”, aldus Anciaux.

De VRT had volgens hem een einde moeten maken aan de overeenkomst met De Pauw, zonder dat in de openbaarheid te zetten.

Media

Anciaux sluit af met een boodschap aan de media. “Jullie zouden zich meer bewust moeten zijn van de impact op de bevolking. En te weinig wordt beseft hoe men mensen kan maken en kraken.”

Lees de volledige tekst hier.

LEES OOK