Kinderen met een druk sociaal leven? Deze Belgische app behoudt het overzicht

Foto: PARC / Shutterstock

Naar de balletles, de muziek- of sportschool, de jeugdbeweging en af en toe gaan spelen bij vriendjes. Kinderen hebben een sociaal leven, maar voor de ouders die alles praktisch moeten regelen betekent het vaak extra chaos in het hoofd en in hun eigen planning. De nieuwe Belgische app Parc, bedacht door de mama’s Ellen Schoenaerts en Sabine Minutillo uit Antwerpen, moet daar verandering in brengen.

Een tijd geleden zaten Ellen Schoenaerts en Sabine Minutillo samen op een bankje in het park te praten over de drukke agenda’s van hun eigen kinderen en het feit dat het voor hen ook drukker werd omdat ze die moeten beheren. Op dat moment ontstond het idee voor Parc, een gratis app die knipoogt naar dat ene bankje maar ook gewoon kort is voor PARent Community.

Kinderen met een druk sociaal leven? Deze Belgische app behoudt het overzicht

Minder gepuzzel

“De app is ideaal voor wie kinderen heeft tussen de drie en twaalf jaar. Jongens en meisjes in deze leeftijdscategorie hebben zelf een sociaal leven. Ze zijn interactief en beginnen hobby’s te krijgen, maar regelen hun contacten niet zelf. Dat is aan de ouders”, zegt Sabine. Dat is heel wat puzzelwerk, maar met de app kan je het simpeler aanpakken”, klinkt het.

Kinderen met een druk sociaal leven? Deze Belgische app behoudt het overzicht

Planningen bundelen

“Het basisidee? Je kan de agenda van je eigen oogappel(s) delen met andere ouders binnen een gesloten groep en ook de agenda’s van anderen raadplegen. Je kiest volledig zelf welke ouders de planning zien. Zo weten ouders wanneer kinderen samen kunnen spelen. Meer nog: je kan ook zelf publieke of privéactiviteiten aanmaken. Er werd ook een carpoolfunctie geïntegreerd. Gaan kinderen en hun vriendjes samen ergens heen, dan kan je aangeven of je hen wil voeren of ophalen. Sinds kort kan je ook chatten met andere ouders en inchecken. In de toekomst zullen er nog suggesties komen voor uittips in de buurt”, zegt ze.

Niet meer rondbellen

Sabine gebruikt de app uiteraard ook zelf en merkt dat die haar toch wat tijd bespaart. “Ik ben geen groot organisatietalent”, lacht ze. “In de herfstvakantie zag ik via de toepassing dat een klasgenootje van mijn dochter naar een bepaald kamp ging. Ik heb haar dan ook ingeschreven”, luidt het. De medeoprichtster van de app ziet de populariteit ervan stilaan toenemen. “Je kan ze downloaden sinds 4 september. Vandaag hebben we 1.500 gebruikers en meer dan 16.000 activiteiten. Mensen zijn enthousiast dat ze niet meer overal moeten rondbellen en we krijgen veel positieve feedback."

Meer info via www.parcapp.be

Kinderen met een druk sociaal leven? Deze Belgische app behoudt het overzicht
Sabine en Ellen
Door vwh