De exclusieve feestjes voor kindacteurs waar pedofielen op de loer lagen

Bron © News.com.au, The Hollywood Reporter, Crime Online, Fox News

Corey Haim (links) en Corey Feldman (rechts) in de jaren tachtig. Foto: Isopix

Exclusieve feestjes met onbeperkt gratis frisdrank, speciaal voor kinderen: Alphy’s Soda Pop Club was in de jaren tachtig de hipste plek voor kindsterren in Hollywood. Maar er lagen ook pedofielen op de loer, die er ongestoord hun gang konden gaan. Er doen al een tijdje geruchten de ronde over het duistere geheim achter die kinderfeestjes, maar nu heeft acteur Corey Feldman ook namen genoemd.

Corey Feldman, zelf een kindster toen de feestjes georganiseerd werden, noemde in de tv-show ‘Dr. Oz’ de naam van de man achter de feestjes: Alphy Hoffman, echte naam Alphy Rivas. “Hij was de kerel die Alphy’s Soda Pop Club runde”, zegt Feldman, die bekend werd met ‘The Goonies’, ‘Gremlins’ en ‘Stand by Me’.

Alphy’s Soda Pop Club was een fenomeen in de jaren tachtig. Alphy Hoffman was in de twintig op dat moment. Zijn disco was er speciaal voor de “cool kids”: een privéclub voor kinderen in de entertainmentindustrie, waar ze zoveel gratis frisdrank mochten drinken als ze wilden en waar de populairste sterretjes op de dansvloer te vinden waren.

De exclusieve feestjes voor kindacteurs waar pedofielen op de loer lagen
Een foto op Alphy Hoffmans MySpace. Foto: rr

De club voor min-zestienjarigen was drie jaar open, van 1986 tot 1989, en was de hipste plek in Hollywood. Drew Barrymore, Alyssa Milano van ‘Who’s the Boss’, Corey Haim, Corey Feldman, Scott Grimes, Christina Applegate, Alfonso Ribeiro van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’, Tina Yothers van ‘Family Ties’ en honderden anderen: ze kwamen er allemaal.

Alphy’s Soda Pop Club werd gepromoot in tienerbladen, en er was een spotje op tv. De Club werd gerund door twee mannen: naast Alphy ook Randy Miller, mede-eigenaar van het toenmalige frisdrankmerk New York Seltzer.

Corey Feldman en zijn goede vriend Corey Haim waren de gastheren van het openingsfeestje. “Ik ontmoette Alphy toen ik twaalf jaar oud was. Hij kwam naar mijn huis om me op te pikken in zijn auto, en ik had geruchten gehoord dat hij de coolste feestjes organiseerde”, vertelde Feldman. “Hij had veel connecties, en hij was de zoon van Bobby Hoffman, die de belangrijkste casting director was voor een van de grootste studio’s. Die studio deed de meeste hitshows op dat moment, dus als je een uitnodiging kreeg om naar een privéfeestje van hem te gaan, was dat iets heel speciaals. Mijn mama liep dan ook mee met me naar de auto en wenste me veel plezier.”

De exclusieve feestjes voor kindacteurs waar pedofielen op de loer lagen
Foto: rr

Al jaren wordt gefluisterd over het duistere geheim achter de mythische Soda Club. In zijn boek ‘Coreyography’ in 2013 sprak Corey Feldman in de context van seksueel misbruik voor het eerst over de “private plek voor beroemde tieners”. Vorige week alludeerde Corey in de Today Show naar Alphy’s invloed daarin. “Elk van de kindacteurs die met mij naar de Soda Pop Club gingen toen ik een kind was, weten wie die mensen zijn en de mensen die het runden.” Volgens Feldman hing rond de “kindvriendelijke” feestjes een netwerk van pedofielen die er in het volle zicht hun gang gingen.

“Dat is ook waar ik de kerel ontmoette die uiteindelijk Corey Haim molesteerde. Er was een hoop van die kerels, ze hingen er allemaal samen rond. En er waren niet veel ouders op die feestjes, want Alphy pikte de kinderen thuis op en werd vrienden met hen.”

De exclusieve feestjes voor kindacteurs waar pedofielen op de loer lagen
Corey Feldman bij Dr. Oz. Foto: Dr. Oz

“Toen ik veertien was, molesteerde hij mij. Na een vriendschap van drie jaar. We praatten over meisjes, ik dacht dat we heel goede maten waren.”

Dr. Oz zei dat zijn team Hoffmans verleden uitspitte, maar dat hij geen veroordelingen heeft. Wel vertelden ook anderen die vroeger naar Alphy’s Soda Pop Club gingen de man als “creepy” en “een pedofiel”. Crime Online schrijft: “Hoffman bevestigt noch ontkent de beschuldigingen. Pogingen om hem te bereiken zijn tot nu onsuccesvol geweest.” Ook Fox News zegt de man niet te kunnen bereiken. Hij lijkt sinds de beschuldigingen zijn sociale media afgesloten te hebben.

Met de dood bedreigd

Intussen bedreigt volgens Feldman de grote naam die aan het hoofd stond van het hele pedofilienetwerk in Hollywood zijn slachtoffers met de dood. Feldman wordt door sommigen fel bekritiseerd omdat hij maar met mondjesmaat namen noemt en nog steeds niet gezegd heeft wie volgens hem de leider was. “Laat me heel duidelijk zijn. De man aan het einde van dit spoor, de grote ster over wie iedereen alles wil weten, bedreigde en bedreigt nog altijd zijn slachtoffers met de dood”, aldus Feldman.

“Hij heeft een geschiedenis van gewelddadig gedrag. Iedereen die weet over wie ik praat, kan meerdere gerechtelijke dossiers vinden waarin mensen zeggen dat ze vreesden voor hun veiligheid nadat ze hem confronteerden.”

Corey Feldman is sinds 2010, na de dood van zijn goede vriend Corey Haim door een overdosis, beginnen te praten over het misbruik waar hij en Haim het slachtoffer van werden. De laatste weken noemde hij al de namen van acteur en zijn vroegere assistent Jon Grissom en Marty Weiss, een casting director van kindsterretjes die al veroordeeld werd wegens misbruik. Grissom zou Haim misbruikt hebben.

Feldman zei eerder dat veel mensen in de industrie weet hadden van de misbruiken, maar dat niemand er iets aan deed. “Vraag het maar aan iedereen in onze groep van vroeger: ze gaven ons gewoon door aan elkaar.” Alison Arngrim van ‘Little House on the Prairie’ bevestigde in een interview dat “iedereen wist dat de Corey’s gewoonweg werden doorgegeven. Het was iets waar mensen grapjes over maakten in studio’s.”

Tom Sizemore, Kevin Spacey en co.

Feldman mag dan door criticasters onder vuur genomen worden, hij is lang niet de enige die verhalen over pedofilie in Hollywood naar buiten brengt.

De exclusieve feestjes voor kindacteurs waar pedofielen op de loer lagen
Kevin Spacey. Foto: AP

Gisteren raakte nog bekend dat acteur Tom Sizemore in 2003 tijdelijk van de filmset van ‘Born Killers’ werd verwijderd nadat hij een elfjarige actrice aanrandde.

Kevin Spacey werd er twee weken geleden van beschuldigd als twintiger de toen veertienjarige Anthony Rapp te hebben aangerand.

En eerder deed Elijah Wood, de ster van ‘Lord of the Rings’, zijn beklag over de vele kindacteurs die volgens hem misbruikt werden en worden, vaak op feestjes in Hollywood. “Het was allemaal georganiseerd door mensen met veel macht, die alleen aan hun eigen interesses en belangen denken.”

Door adb
AANGERADEN