Modemerk toont modellen met striemen, maar krijgt vlaag van kritiek. Zie jij waarom?

Het Britse modemerk Misguided laat sinds kort modellen met striemen de nieuwste badmode tonen. Een stap vooruit op het vlak van body positivity?

Daar leek er even op, maar nu blijkt dat de striemen op de billen van de vrouwen zijn gefotoshopt. Dat valt allesbehalve in goede aarde. Mensen beschuldigen het merk ervan opzettelijk afbeeldingen van vrouwen te bewerken om ze minder ‘perfect’ te laten lijken.

Op Twitter krijgt Misguided er flink van langs. “Wie dacht dat striemen fotoshoppen een goed idee was? Wat is er mis met jullie? Ik ben zo teleurgesteld in dit bedrijf. Dit is een belediging”, schrijft een voormalige fan. Ondanks het feit dat er slordige bewerkingsfoutjes op de beelden te zien zijn, ontkent het merk dat het Photoshop gebruikte.

‘We willen graag zeggen dat de beweringen dat we Photoshop hebben gebruikt volledig onwaar zijn. Ons doel is om echte lichamen te vieren, dus we fotoshoppen geen imperfecties weg omdat het niet past binnen onze werkethiek. We voegen er ook geen toe met het programma, want dat zou onze boodschap tenietdoen”, klinkt het in een statement van het merk.

Nonsens, vinden kritische mensen op Twitter. “Ik snap niet waarom ze bij het merk blijven ontkennen dat ze de modellen digitale striemen gaven. Je ziet toch duidelijk aan de beelden dat ze bewerkt zijn? Als ze natuurlijke schoonheid willen tonen, dan mag daar geen Photoshop aan te pas komen. Op geen enkele manier”, aldus een gebruiker.

Door vwh