Duizelingwekkende beelden: zo gaat het eraan toe in de strafste mountainbikewedstrijd ter wereld

Bron © Reuters, Red Bull Media House

Er zijn sinds kort waanzinnige beelden vrijgegeven van de Red Bull Rampage, de zwaarste mountainbikewedstrijd ter wereld. De video laat zien hoe mountainbiker Kyle Strait zich aan een rotvaart van een klif stort. Een levensgevaarlijke onderneming die gelukkig zonder ongelukken afliep.

Het mag duidelijk zijn dat enkel de beste mountainbikers ter wereld eind oktober mochten deelnemen aan de spectaculaire wedstrijd. Samen met twintig andere mountainbikers ging Strait zijn kans . Daar had hij wel een enorme portie lef voor nodig. Op een zelf uitgestippeld parcours reed hij aan een duizelingwekkende snelheid over de bijna verticale kliffen naar beneden. Ondertussen liet hij het bovendien ook niet na om in de lucht enkele acrobatische stunts uit te voeren.

Gelukkig verliep alles van begin tot einde zonder problemen. Eens hij zijn laatste sprong - een indrukwekkende achterwaartse salto - perfect afrondde, was de ontlading bijzonder groot. Veel applaus en gejuich van het publiek was een logisch gevolg.

Ondanks de straffe prestatie werd de Amerikaan pas achtste in de eindstand. De overwinning was voor de Canadees Kurt Sorge, ook al winnaar in 2012 en 2015. Daarmee is hij de eerste man ooit die de wedstrijd drie keer kon winnen, aldus Red Bull Media House. Thomas Genon, een talentvolle Belg, eindigde als zesde.

Door kmlo
VOOR ABONNEES