Stewardess weigert de dochter van minister beter zitje, cabin crew gearresteerd en ondervraagd

Foto: AFP

Het cabine personeel van een Air France vlucht van Parijs naar Buenos Aires werd twee dagen vastgehouden in de Argentijnse hoofdstad om dat een van de stewardessen weigerde een upgrade te geven aan een vrouw die een beter zitje vroeg. De passagier in kwestie bleek de dochter te zijn van de voormalige minister van Justitie, met alle gevolgen van dien.

De stewardess in kwestie kon niet ingaan op de vraag van de passagier omdat alle stoelen in businessclass al waren ingenomen. De passagier, die de dochter van de voormalige minister van Justitie bleek te zijn, wou nadien opnieuw van plaats veranderen, omdat ze het gedrag van de passagier naast haar ongepast vond. Dat mocht, maar de vrouw diende alsnog een klacht in tegen het cabinepersoneel.

Na aankomst in Buenos Aires moest de bemanning zes uur lang in het politiebureau van de luchthaven blijven om later te horen dat ze de volgende ochtend in de rechtbank moesten verschijnen. De voormalige minister zelf, de vader van de dochter, zou ook deel hebben genomen aan de ondervragingen. Bovendien zouden de omstandigheden erbarmelijk geweest zijn.

Onderzoek gestart

De Franse vakbond SNPC, die de het cabinepersoneel van Air France vertegenwoordigt, is niet te spreken over het voorval. Op hun website staat te lezen dat ze een brief sturen naar de Argentijnse ambassade in Frankrijk en de Franse minister van Buitelandse Zaken.

De crew werd later alsnog vrijgelaten zonder enige uitleg of verontschuldiging. In de brief aan de minister van Buitenlandse Zaken vraagt de vakbond om een onderzoek naar het voorval. Ook onderzoeken zij of het mogelijk is om juridische stappen te ondernemen.

In onderstaand Facebookbericht deelt SNPC de brief naar de minister.

Door evdg
AANGERADEN