Hilde Van Mieghem na artikel P-Magazine: “Doodziek was ik ervan”

© Brecht Van Maele

Hilde Van Mieghem is tevreden dat mannenwebsite P-Magazine een artikel waarin ze hypocrisie werd verweten offline heeft gehaald. Een klacht indienen, doet ze niet.

jvt

”Complete bullshit. Wat heeft dit met grensoverschrijdend gedrag te maken? Doodziek was ik ervan. Je zou voor minder.”

Hilde Van Mieghem reageert bijzonder kwaad op het artikel dat P-Magazine had gepubliceerd. Daarin werd ze hypocriet genoemd omdat ze het voortouw neemt in de ‘metoo’-discussie terwijl ze vroeger in het naaktblad Playboy heeft geposeerd. Het ging om een mening van een lezer dat de mannenwebsite online had geplaatst.

“Vieze vuile mannentaal van dat soort mannen”, omschrijft Van Mieghem de tekst.

Op Facebook suggereert de auteur dat de actrice een klacht heeft ingediend voor laster en eerroof, maar dat klopt vooralsnog niet. De mogelijkheid is wel onderzocht. “Maar omdat het weinig kans op slagen heeft in verband met de vrijheid van meningsuiting, is het mij afgeraden”, zegt Van Mieghem.

Dat de auteur die suggestie maakt, noemt ze “heel vies”.

Van Mieghem zegt dat ze door de filmproductie onder druk was gezet om in Playboy te staan. Zo moest ze de film Blonde Dolly, die over een prostituee ging, promoten. “Ik kreeg niet gedaan dat ik het niet moest doen, maar wel dat ik niet in de lens moest kijken.”

Na protest op sociale media heeft P-Magazine zijn excuses aangeboden aan Hilde Van Mieghem. Het artikel is ook offline gehaald.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten