Jules Hesters en Bryan Boussaer winnen Gentse jongerenzesdaagse

Foto: Marc Van Hecke

Jules Hesters en Bryan Boussaer, dit jaar al winnaar van de driedaagse in Londen, schreven de AVS Cup U23 op hun palmares bij. Van start tot finish hadden ze de touwtjes in handen. De Fransen Crabos-Lecamus Lambert en de Duitsers Weispfennig-Augenstein mochten mee op het erepodium.

De Deen Arne Birkemose, zaterdagavond gevallen en afgevoerd, liep een breuk van het staartbeen op. Zijn Deense ploegmakker Andreas Kron werd aan Arne De Groote gekoppeld, die vrijdag zijn ploegmakker Matthias Van Beethove verloor na een crash.

De rit van zaterdag werd stopgezet op 58 ronden van het einde. Jules Hesters en Bryan Boussaer, die bij de valpartij betrokken was, begonnen met een voorsprong van 3 ronden aan de finale, een ploegkoers over 240 ronden. Hesters-Boussaer en De Groote-Kron versierden in de eerste wedstrijdhelft rondewinst. Wat later deden de oppermachtige koplopers het nog eens over.

Hesters, die vorig jaar won met Gerben Thijssen drukt de voetsporen van Michel Vaarten en Luc Colijn, die in ‘77 en ‘78 wonnen, en Gino Primo, die in ‘92 won met Tom Steels en een jaar later met de Italiaan Marco Villa.

“Droom wordt werkelijkheid”

“Wàt een verjaardag”, glunderde Bryan, die 21 jaar vierde in ‘t Kuipke. “Na de val van zaterdag had ik het vooral in de finale wat lastig toen Jules toch nog voor de aanval koos. Winnen in ‘t Kuipke was een stilgekoesterde droom welke nu werkelijkheid is.”

“Mijn vierde overwinning in een jongerenzesdaagse. Ik hoop dat ik volgend jaar een kans krijg bij de profs. De eerste dagen was er wat oppositie, maar finaal haalden we het veel gemakkelijker dan verwacht.”

Eindstand AVS Cup U23

1. BOUSSAER-HESTERS 127 punten, op 5 ronden 2. Crabos-Lecamus Lambert 77, 3. Weisspfennig-Augenstein 35, op 6 ronden 4. Malcharek-Schmiedel 79, 5. Kron-DE GROOTE 54, op 7 ronden 6. Vernon-Tidball 77, op 12 ronden 7. Ferronato-Donega 26, op 14 ronden 8. MEYERS-HEINDERSON 14, op 16 ronden 9. LEFEBER-STEYAERT 7, op 20 ronden 10. Davies-Cooper 0, op 23 ronden 11. Ottevanger-Moors 6.

Door fdg