Nederlanders temmen Jolien D’hoore en Lotte Kopecky in ‘t Kuipke

Foto: Marc Van Hecke

Tweede nederlaag op rij voor Jolien D’hoore en Lotte Kopecky. In Manchester werden ze geklopt door de Britten Elinor Barker en Katie Archibald tijdens de Track World Cup. In ‘t Kuipke toonden de Nederlanders Kirsten Wild en Amy Pieters hun snelle benen. Bij het aansnijden van de slotspurt hadden de topduo’s hetzelfde puntenaantal. De slotspurt besliste over winst en verlies. Wild zette aan, Pieters maakte het af.

“We waren aan elkaar gewaagd. Amy en Kirsten wonnen de eerste vier spurten, maar de kloof bleef speelbaar klein. Ik dacht dat we het in de tweede koershelft nog konden goedmaken. Technisch en tactisch was het niet perfect deze keer. Dat kan gebeuren. Verliezen, is niet mijn ding. Het onthaal in ‘t Kuipke was warm en hartelijk en dus had ik graag gewonnen”, zuchtte Jolien.

Nederlanders temmen Jolien D’hoore en Lotte Kopecky in ‘t Kuipke
Foto: BELGA

“De aflossing in de slotronde was fout, maar daar kun je niets meer aan veranderen. Pieters was snel, ik kreeg haar niet meer te pakken. Na vier overwinningen op rij worden we nu met twee nederlagen geconfronteerd. In Apeldoorn hebben we op het WK met de Nederlanders een rekening te vereffenen”, voegde Lotte er aan toe. “Zeker weten”, zette Jolien de woorden van haar ploeggenote nog wat kracht bij.

Uitslag ploegkoers

1. Wild-Pieters 57 punten, 2. D’HOORE-KOPECKY 53, 3. De Zoete-Raaijmakers 34, 4. Copponi-Laurance, 5. Olaberria-Ferreres, 6. Barbieri-Balsamo, 7. Croket-Dom.

Door Freddy De Geest in Gent