Steve Guerdat wint wereldbekerproef in Stuttgart

Bron © BELGA

Foto: AP

De 35-jarige Zwitser Steve Guerdat heeft zondag de wereldbekerproef gewonnen op de jumping in het Duitse Stuttgart. Met de 10-jarige merrie Hannah vormde de olympische kampioen van 2012 de snelste van dertien foutloze combinaties in een barrage met zestien. De Duitsers Philipp Weishaupt (Asathir) en Christian Ahlmann (Epleaser) moesten met de dichtste ereplaatsen vrede nemen.

François Mathy Jr was met de 9-jarige ruin Uno de la Roque de traagste van de foutloze barrageruiters en eindigde zo op de dertiende plaats. Olivier Philippaerts strandde met een zeventiende plaats net buiten de wereldbekerpunten. Met Legend of Love was hij de allersnelste in de eerste omloop, maar één fout kostte hem een plaats in de barrages.

Guerdat is na vijf van dertien manches ook de nieuwe leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Met 43 punten heeft hij vijf punten voor op de Fransman Kevin Staut en acht op de Zweed Henrik von Eckermann. Pieter Devos is met 28 punten en een zesde plaats beste Belg. François Mathy Jr is met 13 punten 24e. De top achttien springt van 10 tot 15 april de wereldbekerfinale in Parijs. De volgende manche wordt volgende week in de Spaanse hoofdstad Madrid gesprongen. Eind december wordt op de Kerstjumping van Mechelen de negende manche afgewerkt.

    Meest recent