Iljo Keisse wil volgend jaar de Gentse Zesdaagse rijden met “de nieuwe Keisse”

Foto: BELGA

Iljo Keisse was door een pinkblessure de voorbije week de grote afwezige op de Gentse piste. “Met pijn in het hart. Volgend jaar wil ik zeker bij zijn. Ik zeg niet neen indien ze mij volgend jaar Robbe Ghys al ploegmakker zouden voorstellen. Hij wordt omschreven als de nieuwe Keisse en bevestigt al zijn talent. Hij is explosief, heeft uithouding en vista.”

LEES OOK: Oppermachtige Kenny De Ketele en Moreno De Pauw winnen Zesdaagse van Gent met historisch record

De 20-jarige Limburger reageert gevleid. “Leuk om te horen. Al ligt het wel gevoelig. Ik kijk op naar Iljo, maar van Kenny De Ketele en Moreno De Pauw leerde ik alles. En de ploegbelangen kunnen meespelen.” Ghys wordt volgend seizoen namelijk prof bij Sport Vlaanderen, de ploeg van… De Ketele en De Pauw.

Sfeer

De jonge Belgen ontpopten zich tot de revelaties in ’t Kuipke. Ghys en Lyndsay De Vylder (22) vielen net naast het podium en ook de 19-jarige debutant Gerben Thijssen (Europees kampioen afvalling) toonde dat er leven is na Iljo, Kenny en Moreno.

Maar het blijft toch hopen dat de geblesseerde Keisse volgend jaar wel fit is. De publieke opkomst was er wel, maar de sfeer was toch minder enthousiast dan vorig jaar. Dat was niet de schuld van De Ketele en De Pauw, want zij zorgden iedere avond voor spektakel en braken zowel het baanrecord in de baanronde als dat op de 500 meter.

“Het uitvallen van Iljo was een klap”, zegt wedstrijdorganisator Christophe Sercu. “Dit was ook de editie na Wiggins-Cavendish, publiekstrekkers mét charisma, en zonder Keisse. Volgend jaar is Iljo er opnieuw bij. En wie weet Cavendish ook.”

Iljo Keisse wil volgend jaar de Gentse Zesdaagse rijden met “de nieuwe Keisse”
Foto: fvv
Door fdg