Oostende weigert schikkingsvoorstellen voor Capon en Vandendriessche

Bron © BELGA
Brussel -

KV Oostende gaat niet akkoord met de voorstellen tot minnelijke schikking die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag deed aan Brecht Capon en Kevin Vandendriessche, die zaterdag op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten werden. Dat hebben de kustboys maandagavond beslist.

Brecht Capon moest na twintig minuten in de doelpuntenloze wedstrijd het speeldveld van Sclessin al verlaten. De verdediger van de kustboys kwam met het been hoog ingevlogen op de knie van Paul-José Mpoku. Scheidsrechter Nicolas Laforge, die Sébastien Delferière in extremis verving, trok meteen de rode kaart. Het Bondsparket vorderde drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro.

KV Oostende beëindigde de partij uiteindelijk zelfs met negen. Kevin Vandendriessche werd een kwartier voor het einde rechtstreeks uitgesloten, nadat hij de ontsnapte Dieumerci Ndongala met een tackle langs achteren en beide voeten vooruit had neergehaald. Daarvoor vraagt het Bondsparket een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één met uitstel, en een boete van 600 euro erbovenop.

Voor Vandendriessche staat enkel de competitiewedstrijd tegen Eupen op de wip, Capon dreigt ook de bekermatch tegen STVV (28/11)te missen. KV Oostende rekent echter op strafvermindering en verschijnt dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie van de KBVB, die zich in eerste aanleg uitspreekt over de sancties.

AANGERADEN
Meest recent