Ook Grimbergen geeft negatief advies over Eurostadion

© Ghelamco

Op maandagavond boog het schepencollege van Grimbergen zich over het Eurostadiondossier. Weinig verrassend volgde een negatief advies voor de omgevingsvergunning. Alleen Open VLD wou positief adviseren, maar CD&V en Groen beslisten er anders over. In het kader van het recente openbaar onderzoek, dat Grimbergen organiseerde, liepen meer dan 2.500 bezwaren binnen. Ook de omliggende gemeenten Vilvoorde, Meise en Wemmel dienden een bezwaarschrift in.

dvd

“Wij zagen geen spectaculaire aanpassingen aan de plannen voor het Eurostadion”, zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V). “Onze bewaren op vlak van milieu, mobiliteit en het stedenbouwkundige blijven grotendeels overeind. Zo zijn de plannen niet in overeenstemming met het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP).”

“Voor Groen Grimbergen past het project met een multifunctioneel stadion (soms voetbal), een innovatiecampus (vastgoed?) en de daarbij horende verkeersellende, niet in de omgeving. Er zijn betere alternatieven voor het voetbal mogelijk”, klinkt het bij Groen.

Van een vergunning kan vandaag de dag echter nog geen sprake zijn, omdat de buurtweg die door Parking C loopt nog niet afgeschaft is. Een beroep hierover bij minister Schauvliege tegen een deputatiebesluit dat de buurtweg afschaft, loopt nog.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten