Met dit eenvoudig trucje wordt je zak sla niet zo snel slap

Bron © daily mail

Foto: Shutterstock

Eenmaal een zakje sla open is gegaan, is het een kwestie van dat zo snel mogelijk op te eten want voor je het goed en wel door hebt, is de sla helemaal slap en wak geworden. In plaats van je zo te moeten haasten of de sla weg te gooien, bestaat er een eenvoudig trucje waarmee je de blaadjes langer lekker kunt houden.

In een zak voorverpakte sla zitten allerlei gassen die ervoor zorgen dat die fris en knapperig blijft. Maar eenmaal de zak opengaat, ontsnappen ook die gassen en wordt de sla sneller rot. Hoewel het vervelend is om die dan telkens behoorlijk snel in de vuilnisbak te moeten gooien, blijven we volgens Test-Aankoop massaal zakjes sla kopen en dus ook weggooien. En laat dat nu net iets zijn waar de Britse verpleegster Jill schoon genoeg van had.

Ze ging zelf op zoek naar hoe ze kon voorkomen dat de blaadjes zo snel slap en wak werden en kwam uiteindelijk uit bij een velletje keukenpapier. Dat legt ze bovenop de sla zodat het vocht opgenomen kan worden. Volgens haar werkt het trucje prima om de sla langer te bewaren en dus deelde ze het met haar volgers op Twitter. Het valt te proberen, niet?

 

Door flb
AANGERADEN