Dankzij deze tip komen de kerstlichtjes in je boom beter tot hun recht

© Shutterstock

Het is bijna tijd om de kerstboom weer uit te halen en dan worden ook de kerstlichtjes van zolder gehaald. De meeste mensen hangen vervolgens de lichtjes horizontaal in de boom, maar volgens designer Francesco Bilotto pak je dat beter anders aan om het beste resultaat te bekomen.

flb

Als je je een kerstboom met lichtjes inbeeldt, dan zijn die ongetwijfeld horizontaal in de boom gerangschikt. Maar volgens designer Francesco Bilotto is het beter om de lichtjes verticaal te hangen in plaats van horizontaal om de boom gewikkeld. En daar heeft hij een goede reden voor. "Op die manier zal elk topje van de boom, van tak tot tak, schitteren", zegt hij in een interview met HouseBeautiful.com. Volgens hem voorkom je zo ook dat de lampjes ergens midden in de boom vast komen te zitten of dat ze bedekt worden door takken.

Bilotto raadt ook aan om telkens van boven naar beneden te werken en te beginnen met het uiteinde waar geen stekker aan vastzit. Laat ze bengelen tot aan de onderkant van de boom en werk weer naar boven toe door de slinger drie à vier centimeter op te schuiven. Dat doe je tot je de boom helemaal rond bent. Als je slinger niet zo lang is, kun je wat meer plaats tussenlaten.

"Nog een pluspunt is dat als je de lichtjes wilt opbergen, het er een pak minder slordig en een stuk makkelijker aantoe zal gaan", zegt de designer. "Het bespaart je het jaarlijkse gevecht met de lampjes."

 

Een bericht dat is gedeeld door @yarilovee op

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten