“Deze stuntzege geeft ons moed in strijd om behoud”

Bert Cardon: “De nipte nederlaag van vorige week in Roeselare gaf ons het nodige vertrouwen.” Foto: Bart Vandenbroucke

Diksmuide -

Diksmuide blijft dan wel op de voorlaatste plaats maar haalde zaterdag thuis verrassend uit door de ongeslagen leider Kruikenburg Ternat met een tiebreaknederlaag terug naar Vlaams-Brabant te sturen.

“De nipte nederlaag van vorige week in Roeselare, waarin we zelf de zege in extremis nog lieten liggen, gaf ons het nodige vertrouwen tegen de ongeslagen leider”, zegt receptie-hoekspeler Bert Cardon. “We wisten dat we niets te verliezen hadden en daardoor konden we vrij en zonder stress spelen. We verloren nipt de eerste set maar kwamen toch vlot langszij. In de derde set kon Kruikenburg zijn niveau gevoelig opkrikken, waardoor wij een 10-25 rammeling incasseerden. Toch hielden we de hoofden koel en konden we de ruggen rechten, iets wat ons het vorige seizoen niet gelukt zou zijn. We dwongen de tiebreak af en na 1-3 in de vijfde set gingen we erop en erover.”

“Die stunt geeft ons natuurlijk moed om verder te knokken in de strijd om het behoud”, vervolgt Cardon. “Met slechts acht spelers halen we een 3 op 6 in de jongste twee matchen. Binnen afzienbare tijd zouden onze geblesseerden Kamil Krempa en Robin Dooms opnieuw inzetbaar zijn en dat is hoopgevend voor de terugronde.”

Tegen Marke-Webis A

Zaterdag in de kwartfinale van de beker nationaal en divisie krijgt Diksmuide liga B-ploeg Marke-Webis A over de vloer. “Dat elke match moet gespeeld worden is een mooi cliché, maar het zou wel heel dwaas zijn om er zelfs maar aan te denken dat wij een kans maken tegen een team dat liefst drie reeksen hoger speelt. Onze kansen zijn quasi nihil, maar we zullen wel proberen te genieten en zien wel wat er op ons afkomt.”