Dender in degradatiegevaar

FCV Dender - Dessel Sport: een duel tussen Mehdi Tarfi en bezoeker Ruben Tilburgs. Foto: Johnny De Saedeleer

Denderleeuw -

Na een vreemde wedstrijd leed Dender een derde competitienederlaag. Dender versierde tegen topper Dessel nochtans voldoende kansen om een gelijkspel te wettigen, maar een goal in geschenkverpakking met een strikje van Hannes Meeus was fataal.

Gies duwde een schot van Gerits in hoekschop. Een slordige terugspeelbal van Meeuw werd onderschept door Breugelmans die de bal breed legde op Vansimpsen die Gies kansloos liet. Gies duwde een knal van Yagan naast. Na een sterke Desselse start nam Dender over. Morais werd afgeblokt door Remen. Mbemba besloot naast. Een poging van Cocchiere zeilde via een verdediger naast. Een poging van Tarfi caprioleerde via een bezoeker op de deklat. Baeten kopte naast.

Na rust strandde een loeier van Tilburgs op Gies. Breugelmans kwam een voetje te kort op een voorzet van Yagan. Vansimpsen kopte een wenkende kans naast na pass van Breugelmans. Tarfi krulde de gelijkmaker over. Breugelmans verknoeide een nauwelijks te missen counterkans.

Op het einde van de wedstrijd scandeerde de Denderleeuwse spionkop opnieuw ‘Janssens buiten!’, maar zowel het bestuur als de spelersgroep staan nog achter hun geplaagde coach die na de wedstrijd een harde maar correcte analyse maakte.

“Je kan een goede wedstrijd spelen en verliezen, maar dat was vandaag niet het geval. We misten helemaal onze start. We slikten meteen enkele hoekschoppen en na een slechte terugspeelbal kwamen we op achterstand. We ontsnapten gelukkig aan een tweede treffer, want dan wachtte ons wel een erg lange avond. We reageerden goed en versierden een handvol kansen waarvan helaas geen enkele binnen ging. Na rust waren we nergens meer. De bal op Tarfi op de deklat was dekselse pech, maar de andere gemiste kansen waren eigen onkunde. Zelfs tegen de nummer twee vind ik het te weinig om slechts twintig minuten de evenknie te zijn. Op deze manier komen we in de problemen. Deze week moet duchtig gepraat worden. Met M'Barki hebben we wel de kampioen van de gele kaarten in onze rangen.”

SCHEIDSRECHTER: WindelsDOELPUNT: 13’ Vansimpsen 0-1FCV DENDER: Gies; Caignau (69’ Figys), Vervoort, Meeus, Vanthournout: Sterckx, Bogaerts (74’ Pé), M’Barki; Tarfi, Morais De Almeida (61’ N’Doumbou), CocchiereDESSEL: Kustermans; Smet, Remen, Lenaerts, Tilburs; Vosters, Breugelmans (90’+1’ Paulino), Yagan (74’ Njengo), Baeten (82’ Ofori); Vansimpsen, GeritsGELE KAARTEN: 60’ M’Barki, 79’ Gerits

INFO

FCV Dender0

Dessel Sport1

Door WIM REDANT