Prijzenruzie houdt Pepsi en Lay’s uit Colruyt-rekken

© ss/belga

Door een conflict tussen PepsiCo en Colruyt zijn 29 producten van het voedingsconcern niet langer te koop bij de supermarktgroep, waartoe ook OKay, Alvo en verschillende Spar-winkels behoren. Dat meldt De Tijd dinsdag. De spanning tussen supermarkten en leveranciers loopt op omdat ketens lagere prijzen willen.

Koopwaar van de merken Pepsi, 7UP, Duyvis, Quaker, Lay’s, Looza en Tropicana zijn uit de rekken verdwenen. Colruyt wil in een reactie aan de krant niet kwijt hoe lang de problemen al aanslepen, maar op Twitter klagen klanten dat ze de producten al twee weken missen. “Zoals steeds geraken we er wel uit, de klanten zullen snel weer hun producten in de winkels vinden”, zegt Colruyt-woordvoerster Hanne Poppe. PepsiCo wil niet reageren.

De spanning tussen supermarkten en hun leveranciers over inkoopprijzen is de afgelopen maanden opgelopen. De voornaamste reden volgens De Tijd is de overname van Delhaize door het Nederlandse Ahold AD vorige zomer. Sindsdien zet Ahold Delhaize zijn leveranciers onder druk om hun prijzen te verlagen, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten