Vlaamse sleept topjob in de wacht bij modemuseum in New York

Bron © WWD

Foto: Instagram

Karen Van Godtsenhoven, voordien aan de slag bij het ModeMuseum (MoMu) in Antwerpen, wordt de nieuwe curator van de modeafdeling van het Metropolitan Museum in New York. Zonder meer een prestigieuze job bij een van de grootste culturele instellingen van de wereld.

Karen Van Godtsenhoven ruilt haar job bij het MoMu in Antwerpen, waar ze sinds 2009 aan de slag was en 15 tentoonstellingen voor organiseerde, in voor een stapje hoger. De Vlaamse wordt curator bij het Costume Institute van het Metropolitan Museum in New York, beter bekend als de modeafdeling van 'the Met'. Ze zal er werken onder hoofdcurator Andrew Bolton.

In een reactie aan Women's Wear Daily klinkt Van Godtsenhoven alvast opgetogen. "Het museum herbergt een ongelofelijke collectie aan kostuums en sommige van de meest noemenswaardige objecten uit de modegeschiedenis. Het is een eer om als curator met deze collectie aan de slag te mogen gaan. Ik kijk uit naar de komende projecten."

(lees verder onder foto)

 

?? new office address: 1000, 5th Ave NY #nyc #metropolitanmuseumofart #costumeinstitute ???????

Een bericht gedeeld door Karen VG (@karen_vangodtsenhoven) op

Het museum ligt aan Central Park en is onder meer bekend om zijn jaarlijkse Met Gala dat wordt georganiseerd door Anna Wintour en waarbij alle grote sterren zich op de rode loper verzamelen in de meest opvallende outfits

Haar laatste wapenfeit voor het MoMu was de tentoonstelling over de creaties van de Belgische modeontwerper Olivier Theyskens. Ondertussen zou Van Godtsenhoven al een maand aan het werk zijn in New York. Het is nog niet duidelijk wie haar zal opvolgen bij het MoMu, dat eind maart twee jaar de deuren sluit voor een grondige renovatie. In september 2020 gaat het museum weer open met een grote expo rond kant. 

Door flb, inke