Nieuwe wending in doelmannenkwestie Club Brugge: Horvath haalt zelfs selectie niet, Butelle keert terug

© BELGA

Club Brugge-trainer Ivan Leko heeft verrast met zijn selectie voor de bekermatch tegen Zulte Waregem. Ethan Horvath, dit seizoen lange tijd de nummer één bij blauw-zwart, is een verrassende afwezige. Ludovic Butelle (34) zit voor de eerste keer dit seizoen in de selectie van Club Brugge. Guillaume Hubert en de nog maar 19-jarige Jens Teunckens zijn de andere twee doelmannen in de selectie.

wic

“Spelerskeuzes zijn nooit makkelijk, maar we moeten wekelijks analyseren wie we nodig hebben om de volgende match te winnen”, reageerde Ivan Leko op het Twitteraccount van Club Brugge. “Ik weet al wie morgen speelt. Een doelman moet nu voor ons stabiliteit, vertrouwen en goeie coaching naar de ploeg brengen. Ik denk dat we dat morgen zullen zien op het veld.” Woorden die lijken te insinueren dat Ludovic Butelle zijn wederoptreden zal maken bij Club Brugge.

Horvath, toch lang de vaste keeper bij Club Brugge, is gewoon fit maar wordt zelfs geen plaatsje op de bank gegund. “We kunnen geen vier doelmannen in de selectie opnemen”, verantwoordde Leko. “Het is jammer voor Horvath, want hij begon het seizoen als titularis. Maar dit betekent niets voor volgende match. Dat hij zelfs niet in de selectie zit en Teunckens wel, wil niet zeggen dat ik Teunckens hoger inschat dan Horvath. Alleen denk ik dat je als derde keeper andere kwaliteiten nodig hebt dan bij een eerste of tweede doelman. Daar heb je een youngster nodig die blij is mee te kunnen gaan.”

Zowel Horvath als Hubert gingen dit seizoen allebei al in de fout voor de Bruggelingen. Horvath startte het seizoen als nummer één, maar kreeg de bons nadat hij enkele hoge ballen verkeerd had ingeschat. Daarna kreeg Hubert zijn kans. Die maakte in de laatste competitiematch tegen Zulte Waregem echter ook een kapitale blunder.

Aangeboden door onze partners