Maxima onder vuur na 'modeslippertje'

© *

Nederland maakt zich druk over de outfit van koningin Máxima tijdens een driedaags bezoek aan de Bovenwindse Eilanden op de Kleine ­Antillen. Het vorstenpaar wil er de schade van orkaan Irma opmeten, maar bij hun aankomst op Sint-Eustatius ging de aandacht vooral naar de blauwe open schoenen van de ­koningin, al snel bestempeld als slippers. “Ongepast”, “niet ­koninklijk” en “een echte misser”, klinkt het. Nochtans kosten de schoenen – een ontwerp van de Italiaan Gianvito Rossi – 499 euro.

dvg

“Maar bij koninklijke bezoeken zijn kledingkeuzes een vorm van respect”, zegt etiquette-expert Kevin Strubbe. “Daar worden royals snel op afgerekend als ze afwijken van de norm. In sommige landen zijn blote voeten nog steeds not done. Dan gaat het gauw niet meer om de inhoud van het bezoek, wel om het uiterlijke plaatje.

Bij ons zal je koningin Mathilde niet snel betrappen op vestimentaire foutjes, zij is daar voorzichtig in. Maar Willem-Alexander en Máxima willen soms volkser overkomen. Vandaar misschien die slippers.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook