Roeselare laat Menen en Maaseik niet uitlopen en wint makkelijk

Bron © BELGA

Foto: Vel

Brussel -

Roeselare heeft in navolging van Menen en Maaseik zijn eerste wedstrijd van de terugronde gewonnen. De West-Vlamingen klopten Borgworm makkelijk met 0-3. Zaterdag verliepen de eerste wedstrijden van de terugronde in de EuroMillions Volley League al volgens verwachting: Maaseik en Menen trokken de goede lijn door, Gent verloor.

In de laatste wedstrijd van de tiende speeldag in de EuroMillions Volley League heeft Roeselare zondagnamiddag met 0-3 (19-25, 18-25 en 15-25) gewonnen bij Borgworm. In de heenronde wist Borgworm nog te stunten bij Maaseik, maar tegen Roeselare waren er ook toen geen mogelijkheden. Abinet kon de pijn verzachten door elf keer te scoren, maar Verhanneman (13), Van De Velde (10), Coolman (10), Orczyk (9) en Konings (8) toonden dat elk compartiment van de landskampioen aanvallend goed was.

Zo komt Roeselare opnieuw naast Maaseik op de tweede plaats met 21 punten. Leider Menen heeft één puntje voorsprong, Aalst volgt op de vierde plaats met 16 punten maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Volgende week zal die top drie er toch wat anders uitzien omdat Menen dan naar Maaseik trekt. Het wordt de eerste topper die de leider buitenshuis zal afwerken. De vraag is of de West-Vlamingen ook op verplaatsing kunnen winnen tegen de andere ploegen uit de top vier.

Menen en Maaseik winnen

Zaterdag al bleef Menen alleen op kop na een nieuwe thuiszege tegen Zoersel. Hoofdaanvaller Winkelmuller - ook al topscorer na de heenronde - had opnieuw een groot aandeel in de 3-0 (25-23, 25-20, 25-18). Statistisch gezien een logische zege, want de zesde zege op rij voor de West-Vlamingen en de vierde opeenvolgende nederlaag voor Zoersel.

Haasrode Leuven was de enige ploeg die in de competitie wist te winnen tegen herfstkampioen Menen, maar Maaseik was - net als in de heenronde - wel een maatje te groot. In de tweede set kon Leuven nog de voet naast de Limburgers zetten, maar meer dan een set gaf Maaseik niet prijs. Het werd 1-3 (17-25, 25-23, 18-25, 13-25).

Gent is de enige ploeg die nog geen overwinning pakte. Thuis tegen Guibertin waren er kansen, maar de bezoekende Wojcik scoorde aan de lopende band. Een slechte Gentse start werd aanvankelijk nog rechtgezet, maar daarna namen de Waals-Brabanders het heft terug in handen (10-25, 25-21, 21-25, 20-25).

    Meest recent