Gregory Wathelet en Jos Verlooy helpen Europa aan zege in eerste Riders Masters Cup

Bron © BELGA

Jos Verlooy Foto: Photo News

De Europese jumpingploeg, met de Belgen Gregory Wathelet en Jos Verlooy, heeft zaterdag in Parijs de Verenigde Staten met 9-6 verslagen in de eerste editie van de Riders Masters Cup, een competitie naar model van de Ryder Cup golf. Van de vijf paarden die ingezet werden in de Europese ploeg hadden er drie een Belgisch stamboek.

In de eerste ronde, een speedproef op 1m50 waarin het winnende team telkens één punt vergaarde, verloor Wathelet met Nevados zijn duel tegen de Amerikaanse Laura Kraut en Vrombautshoeve, van het Belgische stamboek Zangersheide. Op die manier kwamen de Amerikanen op een 1-2 voorsprong. Verlooy bracht met Igor de stand terug in evenwicht met winst tegen Reed Kessler en Stakki. De Italiaan Lorenzo de Luca, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables, bracht met Jeunesse Europa op voorsprong (3-2) door Lauren Hough te verslaan, die na twee weigeringen van Waterford uitgesloten werd.

In de tweede ronde, een jachtparkoers op 1m40 waarin dubbele punten te verdienen waren, kon Wathelet de voorsprong van Europa vergroten van 5-4 naar 7-4. Verlooy moest de duimen leggen voor Kessler, waardoor de stand op 7-6 kwam. Vervolgens verloor Hough zo veel tijd toen haar paard Waterford opnieuw bij de muur weigerde, dat slotruiter De Luca in alle rust Europa naar de winst kon rijden.

In het Europese team reed de Fransman Kevin Staut met de 11-jarige merrie Ayade van het Belgische stamboek SBS, Verlooy met het Belgisch Warmbloed Paard Igor, een 9-jarige ruin, en De Luca met de 8-jarige BWP-merrie Jeunesse.

    Meest recent