Met zijn winkel vult Maarten een leemte op in de gemeente

Maarten Lanckzweirt opent vandaag zijn kaaswinkel aan het station. Foto: mye

Aalter -

Aalter heeft eindelijk weer een echte kaaswinkel. Dinsdag opent aan het Aalterse Stationsplein Chee(r)se, de zaak van Maarten Lanckzweirt die op zijn 29ste al menig culinair watertje doorzwommen heeft.

Het bouwproject De Smedenpoort aan het Aalterse Stationsplein is al ver gevorderd, in het blok rechtover het station wonen al mensen en op de gelijkvloerse verdieping opent vandaag kaaswinkel Chee(r)se de deuren.

“Ik weet dat de familie Derouse jaren geleden een kaaswinkel heeft uitgebaat in Aalter en met succes. Sinds zij gestopt zijn met hun zaak, is er nooit meer een kaaswinkel geweest in de gemeente”, vertelt Maarten Lanckzweirt, een geboren en getogen Urselnaar die momenteel in Merendree woont.

“Wanneer je kijkt naar Deinze, Tielt, Oostkamp, Maldegem, en Eeklo, dan hebben al deze gemeente een eigen kaaswinkel, dus waarom Aalter niet? De gemeente is op het vlak van gastronomie al enkele jaren zeer goed bezig en ik hoop op een dag met mijn kaaswinkel ook een gevestigde waarde te worden in Aalter. Deze locatie aan het station is perfect met dagelijks zo'n 3.000 pendelaars die er op- en afstappen.”

Hoog culinair gehalte

Maarten heeft een koksopleiding gevolgd aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en heeft daarna in verschillende zaken gewerkt waaronder Oud Sluis van Sergio Herman en het Marriott hotel in Gent. Zijn kaaswinkel heeft dan ook een hoog culinair gehalte.

“De kaasplanken zijn niet je typische Franse, Belgische of Italiaanse kaasplank. Zo is er eentje voor beginners en eentje voor durvers, maar ook een versie met de duurdere kaasjes uit het assortiment en een kaasplank op maat gemaakt naar de smaak en voorkeuren van de klant. In totaal heb ik zo'n 90 kazen in de aanbieding die voornamelijk uit eigen land komen.”

Meeneemkoffie

“Maar er zijn ook huisbereide kaaskroketten, een lekker assortiment charcuterie en mooie wijnen uit Europa en de wereld. Binnenkort start ik ook met broodjes en je zal meeneemkoffie kunnen bestellen. De bediening in de winkel zal losjes zijn, ik ben niet aan het stijve gedoe”, belooft Maarten.

Door Erwin Mynsberghe
  • VOOR ABONNEES