Leerlingen naar Beneluxfinale voor bijzonder kampioenschap

De leerlingen van de Spanjeschool trekken naar de Lego Benelux Finale. Foto: sbr

Roeselare / Ardooie -

Team De Lego Kings uit Spanjeschool De Tassche mag naar Friesland voor de Lego Benelux Finale 2018.

Spanjeschool De Tassche uit Ardooie is al jaren een trouwe deelnemer van de First Lego League in Kortrijk. Aan de wedstrijd nemen jaarlijks meer dan 200.000 jongeren van over de hele wereld deel. Een van de twee teams van de school won dit jaar de beker van de mooiste Lego Robotpresentatie en kwalificeerde zich voor de grote Beneluxfinale in het Nederlandse Friesland op 2 februari 2018.

Wat ooit in het klein startte onder impuls van meester Michiel Leenknecht, groeide uit tot een vaste tweejaarlijkse waarde in de school. “Voor de kleine school is het hoogst uitzonderlijk om zich te kunnen plaatsen voor zo’n internationale wedstrijd. Onder leiding van Kathy Rosseel en Graig Vanbecelaere starten de kinderen straks met de voorbereidingen om ook in deze finale goed te presteren. En misschien slagen zij erin om door te stoten naar de wereldfinale in de Verenigde Staten”, zegt directeur Gerdi Casier hoopvol.

Afvalberg

Het klasthema is dit jaar Aqua Dynamics. Alles wat op deze wereld met water te maken heeft, werd uitgespit in de klas onder leiding van meester Bart Strynck. Van waterzuivering tot watervervuiling, rioolwater en drinkwater. Er werden proeven gedaan met water. Het project van de winnende Lego Kings ging door op het waterthema en mikte op het verminderen van de plastic afvalberg in de zeeën en oceanen. Daarnaast moesten de kinderen ook op eigen houtje een Legorobot bouwen en hem zo programmeren dat hij verschillende opdrachten op een parcours zelfstandig kon uitvoeren.

Door mmr
  • AANGERADEN