Efteling sluit Python om hele achtbaan een Belgische make-over te geven

© Efteling

De iconische Efteling-rollercoaster Python krijgt binnenkort een volledige make-over. Aan de rit zelf zal niets veranderen, maar alle onderdelen van de intussen 36 jaar oude achtbaan zullen voor het eerst vervangen worden. Aan het ontwerp wil Efteling niets veranderen: “Om ook kinderen de ervaring die hun ouders hadden in de Python niet te ontnemen.”

nkdr

In 1981 was de bouw van de Python, de eerste rollercoaster van de Efteling, een mijlpaal voor het park. Het kwam ermee los van “enkel het Sprookjesbos” en begon er de weg naar volwaardig attractiepark mee. Duizenden mensen genoten van een ritje, voor velen was het ook hun eerste ervaring met een achtbaan.

© Efteling

De wagentjes van de Python werden al eerder vernieuwd, maar de baan zelf bleef al die jaren, op een likje verf na, dezelfde. Daar komt nu verandering in. Na 36 jaar dienst zal de hele achtbaan gerenoveerd worden, met onderdelen die geproduceerd zullen worden door een Belgisch bedrijf, zo laat Efteling ons weten. Van januari tot maart 2018 zal de attractie gesloten worden voor de renovatie, daarna zal iedereen weer van een ritje kunnen genieten.

Zo veranderden de wagentjes doorheen de jaren:

© Efteling

© Efteling

© Efteling

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten