Einde van de Neuzekes-oorlog: Termont haalt "racistische verkoper" weg

Gent - De Neuzekesoorlog op de Groentemarkt lijkt beslecht. Burgemeester Daniël Termont heeft de vergunningshouder van één van de twee kraampjes verboden om nog te werken met Carl Demeestere. Eén van de kemphanen dook vorige week op in een videofilmpje waarin hij racistisch uithaalde naar zijn concurrent.

"Ik kan de verkoper niets doen", zegt Termont in een reactie aan Het Nieuwsblad/De Gentenaar. "Ik heb dat laten uitzoeken door onze juridische diensten. Hij werkt voor de vergunningshouder." De Gentse burgemeester zocht én vond een oplossing. "Ik heb de vergunningshouder verboden om nog verder te werken met die man. De uitspraken van die man in dat filmpje waren er net over. En ik heb van nog mensen gehoord dat er geregeld racistische uitspraken werden gedaan." De vergunning wordt dus aangepast.  Er wordt expliciet aan toegevoegd dat Demeestere niet meer mag verkopen. "We kunnen dat. Omdat het over een concessie gaat."

"Ik ga de twee vergunningshouders nu zo snel mogelijk bij mij laten komen. Samen met al hun personeelsleden. Ik ga ze eens goed de les spellen. Het moet daar gedaan zijn. Nog dergelijke incidenten en ik pak ze allebei definitief hun vergunning af."

 

Het bewuste filmpje kan u hier bekijken.

 

Door Jan Claeys