Davide Rebellin (46) heeft er zin in: “Profrenner blijven tot mijn vijftigste? Waarom niet?”

© rr

Veteraan Davide Rebellin tekende vorig weekend op zijn 46e een nieuw profcontract, bij de Belgische continentale ploeg Sovac - Natura4ever. De Italiaan begint in 2018 aan zijn 26e jaar als prof, maar krijgt er maar niet genoeg van. “Ik leef van dag tot dag, van jaar tot jaar”, vertelt de renner in een interview met de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

jtp

Dat Davide Rebellin volgend seizoen rijdt voor een Belgische ploeg, is natuurlijk verrassend, maar ex-renner Geoffrey Coupé hengelt al jaren naar de diensten van Rebellin, zo verklapte hij in een interview met de Gazzetta dello Sport. “Hij heeft me de laatste jaren al vaak gecontacteerd. Hij wilde dat ik voor zijn ploeg ging rijden voor ik de fiets aan de haak hing, want hij zag me altijd als zijn idool toen hij zelf nog fietste. Toen zijn aanbieding kwam, was het dan ook zeer interessant. Ik kan ook blijven bij het team, als ik op pensioen ga.”

Maar aan een pensioen denkt de 46-jarige Rebellin nog niet. Nog lang niet zelfs, want toen de journalist vroeg hoe lang Rebellin nog denkt te fietsen, had hij een verrassend antwoord klaar. “Ik leef van dag tot dag, van jaar tot jaar. Moest ik denken dat ik niet meer goed genoeg was, zou ik stoppen. Dat is nu niet het geval. Waarom zou ik mijn 50e verjaardag niet vieren in het profpeloton? Dat is geen doel op zich, maar waarom niet? Het is zeker mogelijk. Ik denk niet na over leeftijd, als mensen me vragen hoe oud ik ben, moet ik vaak eens nadenken. Ik laat het levensplezier me leiden, niet mijn leeftijd.”

Rebellin won in zijn lange carrière onder meer drie keer de Waalse Pijl (2004, 2007, 2009), Luik-Bastenaken-Luik (2004), de Amstel Gold Race (2004) en het Kampioenschap van Zürich (1997). Dit jaar droeg de Italiaan het shirt van Kuwait-Cartucho en won hij een rit in de Ronde van Iran en de Indonesische Ronde van Ijen.

Aangeboden door onze partners