Theo Francken (N-VA) boos om beschuldigende voorpagina van Brusselse krant over Eurostadion

© BELGA

1 / 2

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) is boos op de Brusselse krant La Dernière Heure. Die had op z’n voorpagina de schuld voor de misgelopen wedstrijden voor het EK Voetbal in 2020 bij N-VA gelegd.

lbo

In zowat alle kranten stond het op de voorpagina: geen EK-matchen in ons land over 3 jaar. De UEFA besliste die matchen naar het Wembley-stadion in Londen te verhuizen door de grote onduidelijkheid rond de al dan niet realisatie van het Eurostadion.

De politieke partijen wijzen intussen naar elkaar met een beschuldigende vinger voor het mislukken van dit dossier. De Waalse krant La Dernière Heure vindt dat de schuld vooral bij N-VA ligt.

“Geen Euro 2020 in Brussel. Bedankt N-VA!”, zo titelde La Dernière Heure vrijdagochtend in de krant in grote letters. Volgens de krant heeft de ‘nationalistische Vlaamse partij er alles aan gedaan om het dossier te laten mislukken. N-VA zou het project voor een nieuwe stadion nooit voldoende hebben gesteund, zo klinkt het bij de krant.

Staatssecretaris Theo Francken is het daar niet mee eens. Op Twitter reageert hij boos. “Alles wat misloopt is de schuld van de N-VA. Dat is de mentaliteit van die Brusselse politici. Wat een triestige bende. Weg ermee!”, klinkt het, niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans en Engels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten