Zwakbegaafde stalker (42) van Laura Lynn riskeert twee jaar cel

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Poperinge -

Een 42-jarige man uit Poperinge die Laura Lynn en haar vriend Matthias Lens belaagde, riskeert in beroep 2 jaar cel met probatieuitstel. De man stuurde langdradige, vulgaire en seksueel getinte berichten naar de Facebookpagina van Lens en de fanpagina van Laura Lynn.

De belaging begon nadat P.V. (42), die zelf droomt van een schlagercarrière, Sabrina Tack alias Laura Lynn ontmoette na een optreden. De feiten hielden weken aan, zelfs nadat de account diverse keren werd verwijderd. De man werd in 2014 ook al eens veroordeeld tot een jaar cel met probatieuitstel omdat hij tal van nutteloze oproepen naar de politie had gepleegd en zijn dochter had aangerand.

In mei 2015 werd hij veroordeeld tot 3 maand met probatieuitstel voor openbare zedenschennis en stalking van drie personen met doodsbedreigingen. Enkele maanden later begon de berichtenstroom naar Laura Lynn. Hierdoor schond hij zijn probatievoorwaarden. Voor de stalking van Laura Lynn kreeg hij nog eens zes maand effectief, en ook de straffen van een jaar en 3 maand, werden effectief.

Zijn advocaat ging daartegen in beroep. Volgens hem is de man -met een IQ van 66- zwakbegaafd en is de gevangenis geen plaats voor hem. “Hij heeft begeleiding nodig.” Het openbaar ministerie wil hem nu nog een allerlaatste kans gunnen door twee jaar met probatieuitstel te vorderen. “Als hij zijn voorwaarden dan nog een keer schendt, komen de drie straffen samen en komen ze boven de drie jaar uit.” Uitspraak op 12 januari.

Door adm
AANGERADEN