Biograaf Diana schrijft boek over Meghan Markle

Foto: PN

Andrew Morton publiceerde in 1992 een onthullende biografie over prinses Diana, waardoor het grote publiek plots te weten kwam dat prins Charles een maîtresse had die Camilla Parker Bowles heette. Nu werkt hij aan een boek over prins Harry’s verloofde Meghan Markle.

Morton bevestigde het nieuws zelf via Twitter. Het boek wordt uitgegeven bij Michael O’Mara Books en zal in april 2018 verschijnen, een maand voor het huwelijk van de Britse prins en Markle in Windsor Castle.

Morton - die deels in Los Angeles resideert, waar Markle opgroeide - noemt zichzelf een fan van de 36-jarige actrice, ‘lang voor ze prins Harry heeft ontmoet’. ‘Ze heeft tonnen charisma en is zelfverzekerd, een enorm verschil met de blozende, bedeesde bruidjes uit de recente geschiedenis’, aldus Morton.

Het Britse koningshuis zit echter niet te springen op nieuw werk van Morton. Hij publiceerde in 1992 het boek ‘Diana, haar eigen verhaal’, waarin hij onthulde dat prins Charles een verhouding had met zijn jeugdliefde Camilla Parker Bowles en Diana geprobeerd had zelfmoord te plegen.

Hij schreef daarna ook biografieën Monica Lewinsky, Madonna, David en Victoria Beckham, Tom Cruise en Angelina Jolie. Hij werkt momenteel een boek af over Wallis Simpson, een gescheiden Amerikaanse societyfiguur waarvoor Edward VIII in 1936 troonsafstand heeft gedaan.

Door edm