Autobestuurder overleden na frontale klap tegen vrachtwagen

Houthulst - Bij een zwaar verkeersongeval in het West-Vlaamse Merkem is een 68-jarige man uit Diksmuide om het leven gekomen. Dat bevestigen de politie van de zone Polder en het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Luc V. kwam frontaal in aanrijding met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde om 6.50 uur op de Iepersteenweg in Merkem, een deelgemeente van Houthulst. Een begeleidingswagen voor uitzonderlijk vervoer reed in de richting van Diksmuide en kwam daarbij frontaal in botsing met een vrachtwagen die richting Ieper reed. Voor de 68-jarige bestuurder van de auto kon geen hulp meer baten. Het slachtoffer was op slag dood. Ter hoogte van de Stationstraat was de Iepersteenweg door het ongeval in beide richtingen afgesloten.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen is gebleken dat Luc V. van zijn rijvak was afgeweken. De man had 's nachts gewerkt en is vermoedelijk achter het stuur in slaap gevallen. De vrachtwagenchauffeur reed niet te hard en had niet gedronken.

Door bfr
    VOOR ABONNEES