Joe Biden troost dochter van doodzieke John McCain en ontroert: “Als iemand het redt, zal het je vader wel zijn”

In een emotioneel tv-fragment heeft voormalig vicepresident Joe Biden (75) zowat heel Amerika ontroerd door de dochter van zijn politieke tegenstander, Republikein John McCain, uitgebreid te troosten. Hij verzekerde Meghan McCain dat “als iemand erdoorheen zou komen, het haar vader wel zou zijn.”

evdg

Afgelopen zomer werd een tumor vastgesteld bij de Republikeinse John McCain (81), het bleek een agressieve hersenkanker te zijn. De Amerikaanse senator werd gisteren opnieuw opgenomen in het ziekenhuis met klachten over bijwerkingen die door zijn behandeling optreden.

Op diezelfde dag was Democraat Joe Biden te gast in talk show ‘The View’, gepresenteerd door Whoopi Goldberg en co-presentatrice Meghan McCain, de 33-jarige dochter van John. Biden is als voormalig vicepresident van Barack Obama de politieke tegenstander van McCain. Maar dat heeft de twee senatoren nooit belet goede vrienden te worden. Wel integendeel, de twee uitten steeds veel respect voor elkaar.

Op het moment dat Meghan het moeilijk krijgt door de situatie met haar vader, aarzelt Biden geen moment: hij troost Meghan als ware het zijn eigen dochter en verzekert haar dat haar vader het zonder twijfel zal halen.

In onderstaande video is het bewuste tv-fragment te zien, lees daaronder verder.

Ervaring met verlies

Joe Biden is, ondanks de politieke verschillen, de geknipte persoon om Meghan te troosten. Zelf maakte hij al heel wat tragedies mee. Zo verloor hij zijn vrouw en dochter in een auto-ongeluk in 1972. In 2015 overleed Beau, zijn zoon, aan de gevolgen van hetzelfde type kanker als waar McCain nu tegen vecht. Biden schreef er ook een emotioneel boek over. Een relaas over de strijd van zijn zoon tegen de ziekte maar ook over zijn eigen rouwproces. Een inspirerend verhaal, vindt Meghan. Toen ze Biden bedankte, rolden de tranen dan ook over haar wangen.

“Als er iemand was die Beau moed gaf, dan was het jouw vader wel,” zegt hij onder meer. “We gaan de strijd tegen deze ziekte winnen.” De niet-aflatende steun van Biden aan het adres van McCain ontroerde zowat heel Amerika.

Niet alleen de Amerikanen die de uitzending zagen uitten hun ontroering via Twitter en andere sociale media, ook John McCain zelf bedankte Biden voor de onvoorwaardelijke steun.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners