Stunt met bedrijfswagen voor poetshulpen groot succes

Het Poetsbureau beloofde in een grootschalige campagne ‘de hoogste lonen’ en ‘een bedrijfswagen’ aan kandidaat-poetshulpen. De campagne rendeert: sinds oktober gingen al 450 extra huishoudhulpen aan de slag. De eerste 250 elektrische fietsen en eerste 50 bedrijfswagens zijn ondertussen geleverd.

Het Poetsbureau is een van de snelst groeiende dienstenchequebedrijven van Vlaanderen. Nu al telt Het Poetsbureau 60 kantoren, 5.000 poetshulpen en 40.000 klanten, maar de ambities van mede-eigenaar en ceo Jo Mellemans zijn nog veel groter. Tegen 2020 wil hij 10.000 poetshulpen in dienst hebben.

Om kandidaten te lokken pakte het Poetsbureau uit met opvallende radiospots, waarin wordt gezwaaid met ‘de hoogste lonen van de sector’ en zelfs met een heuse primeur: elke poetshulp die minstens 20 uur per week werkt, ‘maakt aanspraak op een bedrijfswagen’.

De campagne kent veel succes. Sinds oktober gingen er al 450 extra huishoudhulpen aan de slag bij Het Poetsbureau. ‘We slagen erin slagen om niet-mobiele mensen zonder werk een toekomst te geven op de arbeidsmarkt’, zegt ceo Jo Mellemans. ‘De aanvragen blijven trouwens wekelijks binnenlopen.’

LEES OOK. ABVV waarschuwt voor stunt met bedrijfswagen

Budgetneutraal

Het poetsbureau merkte dat een op de drie sollicitanten aangaf niet mobiel te zijn. ‘Om de toegang tot de arbeidsmarkt te verlagen en een hogere instroom te creëren, hebben we bekeken hoe we dit mobiliteitsprobleem zo duurzaam mogelijk konden aanpakken’, aldus Mellemans.

De voorbije twee maanden heeft het bedrijf 400 elektrische fietsen en 175 bedrijfswagens besteld. ‘Het hele autoverhaal, dat onterecht wat kritiek oogstte in sommige media, is een vrijwillig én budgetneutraal verhaal’, benadrukt Mellemans. ‘De financiering gebeurt via eigen bijdrage van de werknemer, die we duidelijk en eerlijk adviseren.’

In ruil voor die bedrijfswagen moeten de poetshulpen hun maaltijdcheques inleveren, een eigen bijdrage betalen van 100 euro per maand en verliezen ze hun verplaatsingsvergoeding (van ongeveer 50 euro per maand). Ze mogen privékilometers met de wagen rijden, maar moeten de brandstof wel zelf betalen.

Door km
VOOR ABONNEES