Ondanks jarenlang protest: COS komt toch naar de Dansaertstraat

Bron © retail detail

Foto: Shutterstock

De plannen voor een COS in de Dansaertstraat in Brussel liggen al sinds 2015 op tafel, maar die werden er keer op keer afgeveegd. Onder meer protest en een resem problemen met de bouwvergunning gooiden roet in het eten. Maar volgend jaar moet het dan toch zover zijn en zal de winkelketen, die onderdeel is van de H&M Group, er normaal de deuren openen.

Er is nu al een COS in de Brusselse Louizalaan en eentje in de Waterloosesteenweg in Ukkel, maar binnenkort komt er in de hoofdstad nog een bij in de Dansaertstraat. De winkelketen zou daar de negende vestiging in ons land willen openen en had daarvoor al plannen sinds 2015, maar die liepen dus jaren vertraging op. Dat was onder meer het geval omdat de andere handelaars uit de straat de komst van de winkelketen niet zagen zitten en het kreeg ook geen bouwvergunning omdat de geplande ingrepen te weinig rekening hielden met het patrimonium.

Daarom paste COS de plannen aan en dit keer heeft het wel een bouwvergunning op zak. Verwacht wordt dat de werken eind mei 2018 afgerond zullen zijn. Er wordt bovendien aangenomen dat er binnen afzienbare tijd ook een H&M zal opengaan in de straat, iets wat Sonja Noël van modeboetiek Stijl met lede ogen aanziet. “Nu zijn er nog kleine winkels en is het een gemengde buurt, maar dit zal de Dansaertstraat radicaal veranderen", reageerde ze in Bruzz. 

Door flb
AANGERADEN