Verslag expert is positief: hond die 12 schoolkinderen beet krijgt wellicht geen spuitje

Beringen -

De Mechelse herder die afgelopen week 12 schoolkinderen aanviel in Paal, hoeft niet te worden afgemaakt, als het aan het verslag van dierengedragstherapeut Dany Grosemans ligt. De expert onderzocht de hond vandaag uitvoerig. Over het algemeen zou die geen abnormaal gedrag hebben getoond, al heeft het dier wel enkele afwijkingen. Het ziet er dus goed uit voor Uscko, al moet de formele beslissing nog worden gemaakt. De burgemeester heeft immers het laatste woord.

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans heeft vanochtend Uscko onderzocht, de Mechelse herder die vorige vrijdag twaalf schoolkinderen beet. Het onderzoek nam ruim drie uur in beslag, maar de resultaten worden ten vroegste vanavond aan de Beringse burgemeester Maurice Webers overgemaakt.

“De resultaten zijn vertrouwelijk”, benadrukt Grosemans, die onder meer analyseerde hoe Uscko op andere mensen en omgevingsgeluiden reageerde. “Ik ben ook met de Mechelaar gaan wandelen om te zien of de hond zich laat sturen.”

Daarnaast bestudeerde Grosemans het medische dossier van Uscko en had hij gesprekken met de politie, personeel van lagere school De Buiteling en enkele zorgverleners. Zodra het onderzoek volledig is afgerond, is het aan burgemeester Webers om te beslissen wat er met Uscko gebeurt. Het is nog niet zeker of de hond zal mogen terugkeren naar zijn eigenaars.

Door rust, mrra