Black Arrows zijn opnieuw te sterk voor Verenigde Staten in handbalwedstrijd

Bron © BELGA

De nationale vrouwenhandbalploeg, de Black Arrows, hebben dinsdagavond voor de tweede keer in drie dagen tijdens een vriendschappelijke interland de Verenigde Staten verslagen. Het team van bondscoach Laurent Worm won met 21-31. Bij de rust was de stand 13-14 in het voordeel van de Belgische vrouwen.

Nadat de Belgische dames afgelopen zondag in Arras vlot de maat namen van de Verenigde Staten kende de wedstrijd dinsdagavond in het Franse Haezebrouck een vrijwel identiek verloop. Na analyse van de wedstrijd van afgelopen zondag stond de Belgische verdediging een stuk stabieler. De afstandsschoten van de Amerikaanse meisjes botsten op een Belgisch blok. Bij de pauze was het 13-14 in het voordeel van de Black Arrows. De Belgen begonnen furieus aan de tweede helft, bouwden meteen een voorsprong van vijf doelpunten uit waarna de Verenigde Staten nooit meer in de wedstrijd kwamen. Eindstand: 21-31. Na winst tegen Luxemburg begin deze maand en de Verenigde Staten afgelopen zondag is dit de derde opeenvolgende zege voor bondscoach Laurent Worm.

“Ten opzichte van afgelopen zondag begonnen we veel agressiever aan de wedstrijd en verdedigden we beter en compacter”, legde Nele Antonissen uit. “We anticipeerden veel beter op hun spel en blokten hun aanvallen vakkundig af. Aanvallend ging het ook beter. We speelden goed samen en de combinaties verliepen veel vlotter. Ook in de tweede helft namen we meteen het initiatief en diepten we stapsgewijs de kloof uit. In de tweede helft lag het tempo ook een pak hoger. De Amerikaanse meisjes hadden nergens een antwoord op.”

Eind volgende week organiseert bondscoach Laurent Worm een tweedaagse stage in het Nederlandse Raalte.

    Meest recent