Gheysens geeft Eurostadion niet op en reikt de hand uit naar Coucke

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Via zijn kinderen bracht Ghelamco-baas Paul Gheysens een bod uit op RSCA Anderlecht, maar de Raad van Bestuur koos er woensdag voor om exclusief met Marc Coucke te onderhandelen. “We wensen de nieuwe eigenaar van Royal Sporting Club Anderlecht van harte te feliciteren met de overname van de club”, reageert Ghelamco in een persbericht.

Lees ook: Anderlecht bereikt akkoord met Marc Coucke over overname

“Het is een prachtige club die een mooie toekomst tegemoet gaat. Daarmee kunnen we de overnemer alleen maar alle succes toewensen. We kijken uit naar het opbouwen van een constructieve relatie en staan open voor bijkomende samenwerkingsverbanden met de nieuwe leiding van R.S.C.A. De prachtige club staat voor tal van uitdagingen, uitdagingen die ze niet alleen hoeft te trotseren.”

“De overname biedt een aanzienlijke opportuniteit om het stadiondossier een nieuwe boost te geven. Een nieuw stadion is de deur naar Europa en één van de noodzakelijke bouwstenen voor blijvende Europese successen. We kijken er, als Ghelamco, dan ook naar uit om samen met de nieuwe clubleiding deze nieuwe infrastructuur te voorzien, zoals in eerdere engagementen is overeengekomen.”

Lees ook:Dit weten we al over de stunt van Marc Coucke, de nieuwe baas van Anderlecht

“Onder leiding van de vorige eigenaars zijn verschillende verbintenissen aangegaan tussen de club en onze onderneming, met het zicht op het Eurostadium en de huisvesting van Anderlecht. Dit gaat onder meer over het principe-akkoord van 2015, wat een uitdrukkelijke voorwaarde was tot het ondertekenen van de erfpacht voor Ghelamco door de stad Brussel. De overname verandert niets aan deze destijds aangegane verbintenissen en engagementen. We gaan ervan uit dat de nieuwe eigenaars te goeder trouw de engagementen zullen nakomen en constructief zullen meewerken.”

Lees ook (N+):Wat mogen de Anderlechtsupporters van Coucke verwachten? Een analyse van onze chef voetbal

Lees ook:Twitter smult van Coucke die Anderlecht koopt

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten