Koude dagen, warme thuis

Ellie werd samen met de kinderen gered uit problematisch gezin. Nu zoekt ze warme en liefdevolle thuis

In deze periode brengen een heleboel mensen de feestdagen door met vrienden of familie. Maar terwijl we met z’n allen genieten van de sfeer en de huiselijke gezelligheid, zitten de asielen vol met dieren die verlangen naar een warme thuis. Om hen een grotere kans te geven op een mooier nieuw jaar, zetten wij een week lang asieldieren uit heel Vlaanderen in de kijker. Vandaag: kat Ellie.

nadb

Een ‘zorgenkindje’. Zo kan je de eenjarige kat Ellie misschien wel best omschrijven. Ze leefde bij een gezin waar enkele maanden geleden de kinderen en de huisdieren werden weggehaald. Sindsdien wacht ze in vzw KaTThuis in Hamme op haar gouden mandje.

Bij binnenkomst zagen ze meteen dat er iets medisch aan de hand was. “We merkten onmiddellijk op dat haar pupillen ongelijk waren en dat ze een ongewoon uiterlijk had”, zegt Kristel Alonso van vzw KaTThuis. “Niet veel later voelden we ook een gezwelletje op haar kop.”

In allerijl schakelden ze de hulp van een dierenarts in. Zij kon eind december bevestigen dat het niet om een hersentumor gaat, maar om een genetische aandoening ten gevolge van incest. De aandoening zou dicht aanleunen bij het syndroom van Down.

“Daardoor zal Ellie vermoedelijk niet zo oud worden als andere katten”, klinkt het. “Eén jaar, twee jaar, tien jaar… Het is moeilijk in te schatten. Pijn heeft ze alleszins niet. Ze heeft gewoon snel een gouden mandje nodig zodat ze nog een gelukkig en vredig leventje kan hebben.”

Extra zorgen heeft Ellie op zich niet nodig. Ze heeft enkel de mogelijkheid tot een goede medische opvolging nodig. “Liefst in een warm en liefdevol gezin”, zegt Kristel. “Ze gaat heel goed om met jonge kinderen en met andere dieren, zoals honden. Wat haar zo uniek maakt? Haar aanhoudende liefde voor mensen. Ook al heeft ze al zoveel ellende meegemaakt.”

Wie geïnteresseerd is om dit jonge katje de best mogelijke thuis te geven, kan vzw KaTThuis bereiken op het nummer 0479 96 38 61.

LEES OOK. Wil jij een dier adopteren? Chris Dusauchoit geeft je tips!

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten