Roda en Feyenoord bekeren voort in Nederland, en daar past een hamburger bij...

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Feyenoord en Roda JC hebben zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De landskampioen uit Rotterdam zette in de achtste finales Heracles Almelo opzij met 3-1. Roda JC ging met 0-1 winnen op het veld van derdeklasser VVSB.

Steven Berghuis (7.) en Sven van Beek (16.) bezorgden Feyenoord in De Kuip al na een kwartier een dubbele voorsprong. Nadat de Belgische doelman Bram Castro een grotere achterstand had voorkomen, bracht Tim Breukers (23.) Heracles opnieuw in de wedstrijd. Op aangeven van de videoref kregen de Rotterdammers in de slotfase een penalty. Berghuis (86.) stelde de zege en het ticket voor de kwartfinales vanaf de stip veilig. Castro en Dries Wuytens, die de partij helemaal volmaakten, strandden net als vorig jaar in de achtste finales.

 

 

Roda JC, met Jannes Vansteenkiste een hele match tussen de lijnen, dankte de overwinning tegen VVSB aan een doelpunt van Dani Schahin (48.), die zijn ploeg even later wel in de steek liet door rood te pakken. De bezoekers uit Kerkrade hielden evenwel stand. Invallers Livio Milts en Jorn Vancamp vierden samen met Vansteenkiste en de andere Roda-spelers de kwalificatie voor de kwartfinales.

Loting kwartfinales

Resulaat van de donderdag uitgevoerde loting voor de kwartfinales om de Nederlandse voetbalbeker. De wedstrijden worden op 30 en 31 januari en 1 februari gespeeld:

Willem II Tilburg - Roda JC
AZ Alkmaar - PEC Zwolle
Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven
Twente Enschede - Cambuur Leeuwarden (D2) .

AANGERADEN