UPDATE. Dit diertje vond een warme thuis voor tijdens de koude dagen!

Ook speciale asieldieren zoeken een nieuwe thuis: “Zo’n pauw is écht prachtig in je tuin!”

In deze periode brengen een heleboel mensen de feestdagen door met vrienden of familie. Maar terwijl we met z’n allen genieten van de sfeer en de huiselijke gezelligheid, zitten de asielen vol met dieren die verlangen naar een warme thuis. Om hen een grotere kans te geven op een mooier nieuw jaar, zetten wij een week lang asieldieren uit heel Vlaanderen in de kijker. Vandaag: een prachtige pauw.

Morien Raeymakers

In de Veeweyde in Ravels zorgen ze al sinds 31 oktober voor een niet zo alledaagse bewoner. “Wij hebben hier een pauw zitten, die dringend een nieuwe thuis zoekt”, vertelt Ine Cools. “Wij hebben een honderdtal honden en een zestigtal katten, maar nu hebben we hier ook zo’n prachtige vogel.”

“Hij zat plots bij mensen in de tuin. Waar hij vandaan kwam is nog altijd een mysterie. Die mensen konden hem niet houden. Daarom hebben we hem hier even bij ons bij de kippen en de bokken gezet”, aldus Cools. “Ook al is dat niet zo vanzelfsprekend, we hopen toch dat hij een nieuwe warme thuis kan vinden, waarin hij al zijn prachtige kleuren met veel plezier kan laten zien.”

© NBO

Eten zoals kippen

Het lijkt misschien wat te spannend om een pauw in huis te nemen, maar eigenlijk is dat niet zo heel anders dan bij een kip. “Ze pikken al het eten op dat je hen voorschotelt. En ze zijn natuurlijk heel mooi om naar te kijken”, aldus Cools. Tijdens de paarperiode tonen ze al hun veren, in de hoop de vrouwtjes te lokken. “Maar soms moet je ook oppassen als ze dat doen, want dan willen ze misschien aanvallen. Dus voorzichtig zijn als je kleine kindjes hebt. Het zijn geen huisdieren, hé, je mag ze niet oppakken of er mee spelen.”

Kleurenpracht

Idealiter vindt deze pauw een gezin met een mooie tuin, waarin hij met zijn kleurenpracht helemaal past. Die mensen mogen dan zelf kiezen welke naam het dier krijgt: Bart of Leo, het kan allemaal. “Op een kinderboerderij kan hij zich ook uitleven. Hij staat heel graag bij geitjes, dat is perfect. Zo lang hij maar veel plaats heeft om vrij rond te lopen. Het is een speciaal beestje, maar ook een pauw verdient een mooie thuis.”

UPDATE. De pauw heeft een warme thuis gevonden in deze koude dagen! Bedankt om te delen.

LEES OOK.Wil jij een dier adopteren? Chris Dusauchoit geeft je tips!

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten