Stevie kan bijna niets zien, maar voor het nieuwe jaar wenst zij een warme begripvolle thuis

In deze periode brengen een heleboel mensen de feestdagen door met vrienden of familie. Maar terwijl we met z’n allen genieten van de sfeer en de huiselijke gezelligheid, zitten de asielen vol met dieren die verlangen naar een warme thuis. Om hen een grotere kans te geven op een mooier nieuw jaar, zetten wij een week lang asieldieren uit heel Vlaanderen in de kijker. Vandaag: Stevie de kat.

Morien Raeymakers

“Toen de vrijwilligers van het zwerfkattenproject in Temse Stevie hier binnenbrachten, durfde zij nog maar amper tevoorschijn komen. Ze verstopte zich altijd en ging pas op ontdekkingstocht toen het volledig stil was”, vertelt Evy Waltens van Kattenopvang Waasland.

De kattin heeft het immers niet gemakkelijk. Haar oogbollen zijn verkleind, waardoor ze quasi blind door het leven gaat. “Waarschijnlijk is dat allemaal begonnen met een simpele oogontsteking. Maar als niemand omkijkt naar het katje, dan escaleert dat snel. Jammer, want nu is Stevie zo goed als blind.”

© NBO

Voorzichtig, afwachtend, maar aanhankelijk

“Ze is heel voorzichtig, afwachtend. Maar dat kan je haar niet kwalijk nemen natuurlijk. Ze voel zich zo onzeker en ze heeft heel weinig zelfvertrouwen, omdat ze zelf de situatie rondom zich niet zo goed kan inschatten.” Wie Stevie in huis neemt, moet daar dus zeker rekening mee houden.

“Als ze slaapt, dan laat je haar best doen. Je kan haar best het initiatief laten nemen. Het helpt haar ook heel erg als je eerst iets zegt voor je haar aanraakt. Dan weet ze dat je er bent en hoeft ze niet te schrikken.” Wanneer ze zich op haar gemak voelt, dan kan de kattin heel aanhankelijk zijn, vertelt Waltens nog.

Warme rustige familie

Stevies droomgezin bestaat uit een koppeltje. “Liefst een duo dat geen kinderen wil krijgen of een echtpaar waar vooral volwassenen over de vloer komen. Van kleine kinderen zal ze te hard schrikken. Ook andere poezen of honden in de buurt zijn niet zo’n goed idee. Als er een ander dier bovenop haar springt, dan geeft dat haar heel veel stress. Want ze kan niet zien wat er gebeurt natuurlijk.”

Idealiter komt het blinde katje in een warm appartement terecht of bij iemand met een zeer goed afgesloten tuin, waar weinig dingen instaan waartegen Stevie zich kan stoten. “Als je daar rekening mee kan houden, dan is Stevie een echt schatje.”

Wil je Stevie graag adopteren? Stuur dan een mailtje naar kattenopvangwaasland@gmail.com of bel naar 0475 36 75 16.

LEES OOK.Wil jij een dier adopteren? Chris Dusauchoit geeft je tips!

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten