Ze veroorzaakten grote ophef toen ze hun huis voor 50 euro wilden verloten. Nu kunnen Heidi en Kris toch iets aan Music For Life schenken

Bron © Eigen berichtgeving
Waregem -

Een koppel uit Waregem wou de origineelste actie voor Music for Life opzetten, maar kunnen nu maar 4.000 euro geven in plaats van de gehoopte 350.000 euro. Heidi Vandenbroeke (48) en haar man Kris (50) waren van plan om hun huis te verloten voor het goede doel, maar bliezen de actie ontnuchterd af. “Als het negatieve het positieve van de actie overstijgt en het een te grote invloed heeft op je eigen gezin, dan is het evident dat we deze spijtige beslissing moesten nemen”, laat de familie weten.

“We verhuizen in het voorjaar naar mijn ouderlijke woning. Het huis waarin we nu wonen, wilden we ­verkopen”, zei Heidi Vandenbroeke (48) bij de start van de actie aan het Nieuwsblad. “Mijn man Kris (50) kwam met het idee die verkoop te koppelen aan een actie voor de Warmste Week. Elk jaar schrijven we een bedrag over, nu wilden we meer doen.” Hun huis met vier slaapkamers, 200 vierkante ­meter bewoonbare oppervlakte en een kleine tuin verkopen dus.

“We moeten 8.000 tickets van 50 euro verkopen om uit de kosten te raken. Elk ticket dat extra verkocht wordt, is voor het goede doel. We hopen het maximum van 15.000 tickets te halen”, klonk het. In het totaal zou dat dan 400.000 euro opleveren voor de familie, terwijl er 350.000 euro zou bijkomen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

LEES OOK. Koppel pakt uit bij verkoop van huis: “Voor 50 euro kan je ons huis winnen”

Negatieve reacties

Naast een hoop positieve reacties kwamen er ook bijzonder veel verwijten. Via sociale media kwamen er heel wat negatieve reacties op de unieke actie. Tegenstanders vonden dat de familie winst wilde maken en hun huis sneller hoopte te verkopen onder de noemer van het goede doel.

De familie blies hun actie dan ook ontnuchterd af. Ze vrezen voor de veiligheid van hun gezin. “Ons gezin is benaderd geweest via verschillende kanalen. De wereld zit blijkbaar anders in elkaar dan wij dachten. Dit hadden we niet zien aankomen. Ik hoop dat mijn gezin nu verder buiten schot blijft. Het was nochtans een super idee, ingegeven door een idealistische motivatie”, vonden Heidi en Kris.

LEES OOK. Koppel schort stuntverkoop van huis op na bedreigingen

Toch nog steentje bijdragen

De familie heeft dan ook besloten hun actie stop te zetten. Het wedstrijdreglement bepaalde dat het geld automatisch als een gift naar Kom Op Tegen Kanker ging, als het minimumbedrag niet bereikt zou worden. “Door het onvoorziene vroege stopzetten van de actie hebben we echter de gulle schenkers de keuze gegeven om al dan niet hun bijdrage terug te vragen”, laten Heidi en Kris weten. “Een betrekkelijk grote groep heeft dat ook gedaan, hoe jammer ook, maar anderen wilden heel graag dat hun bijdrage zou worden geschonken aan het goede doel.”

Heidi en Kris droegen de som van 3.968 euro over aan Kom Op Tegen Kanker, “zodat we op die manier een mooi steentje kunnen bijdragen aan de Warmste Week.”

En wat met het huis? “Ons huis hebben we ondertussen opnieuw te koop gesteld. We hopen dat een gezin in ons huis een nieuwe warme thuis kan vinden zoals het voor ons altijd is geweest”, besluit het koppel.

Door mrra,kvo, csn
VOOR ABONNEES