Britse politie gebruikt truc uit ‘The Simpsons’, 21 (!) domme criminelen trappen erin

De bewuste scène uit ‘The Simpsons’ Foto: 20th Century Fox

Een opvallend plannetje van de politie van het Engelse district South Yorkshire heeft 21 arrestaties opgeleverd. Met dank aan… The Simpsons!

In het kader van ‘Operatie Holly’ stuurde de politie uit naam van een fictief bedrijf kerstkaartjes naar de adressen van enkele van hun meest gezochte criminelen, met de belofte van een gratis kerstmand. De kaartjes beloofden de ontvangers “flessen champagne, wijn, pudding en ander lekkers”. Het enige dat ze daarvoor moesten doen, was een afspraak maken waarop de mand geleverd mocht worden bij hen thuis.

(Lees verder onder de foto.)

Britse politie gebruikt truc uit ‘The Simpsons’, 21 (!) domme criminelen trappen erin
Het kerstkaartje in kwestie Foto: South Yorkshire Police

21 criminelen gingen op het voorstel in, en werden verrast toen niet de kerstman, maar wel de politie op het aangegeven moment aan hun deur stond. Op die manier werden op twee dagen daders van inbraken, aanranding, fraude, dronken en gevaarlijk rijgedrag en drugsmisdaden gearresteerd. Verschillende rijverboden, celstraffen en boetes werden uitgedeeld.

Commissaris Lee Berry was na afloop trots op de behaalde resultaten: “Het is bemoedigend dat onze innovatieve aanpak positieve resultaten heeft opgeleverd. Wij zullen nieuwe manieren om gezochte criminelen te vinden blijven uitproberen.”

D’oh!

De uitgevoerde operatie vertoont opvallende gelijkenissen met een verhaallijn uit de televisiereeks ‘The Simpsons’. Daarin bedotten Chief Wiggum en zijn mannen van de Springfield-politie verschillende criminelen met een “politie-loterij” met een speedboot als hoofdprijs.

Video: 20th Century Fox

Door jvh