Oostende houdt ongeslagen reeks aan na ruime zege tegen Kangoeroes Willebroek

© BELGA

Ook op de twaalfde speeldag bleef competitieleider BC Oostende ongeslagen. De geelhemden gunden Kangoeroes Willebroek geen enkele kans. Ze wonnen met 90-62.

rpo

Na 28 seconden opende Salumu de score en na 6’38” tekende hij al zijn vijftiende punt aan. Op dat moment leidden de Zeekapiteins al met onwaarschijnlijke 24-2-cijfers. Twee gewezen jeugdproducten van Oostende hielpen de kloof enigszins te verkleinen. Creppy en Vanthournhout milderden tot 29-14. Inmiddels had Schwartz, een paar maanden na de operatie aan zijn enkel, zijn heroptreden gemaakt.

Na de rust (49-28) bleef alles lukken bij blikvanger Salumu (31 punten aan 84 % in 17’51”). Hij verhoogde de kloof naar een flinke dertiger: 64-32. Oostende had na 24’22” dubbel zoveel punten aangetekend als Willebroek.

Opmerkelijk: vier van de vijf Oostendse titularissen speelden minder dan 18 minuten. Coach Gjergja spaarde hen vooral met het oog op de topper van dinsdagavond, thuis tegen Charleroi. De Oostendenaatrs hopen de mini-break te bereiken met een perfecte dertien op dertien.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten