Linde in tranen bij verhaal van moeder die dochter verloor: “Berg beklommen om dichter bij haar te zijn”

Het werd Linde Merckpoel zondag in alle vroegte te veel toen Marinka voor haar verscheen. Zij is haar dochter verloren aan leukemie, maar bleef niet bij de pakken zitten. Ze beklom vorige week zelfs de Kilimanjaro. “Om dichter bij haar te kunnen zijn.”

Atalia,de dochter van Marinka, was net afgestudeerd toen acute leukemie vastgesteld werd. “Ze was een fantastische meid in de fleur van haar leven, net afgestudeerd en net een eigen appartementje. Ze wilde erin vliegen, in het leven. Ze was altijd vrolijk en opgewekt. Een fantastische meid.”

Tijdens de lijdensweg die volgde, hebben Atalia en Marinka veel hulp gekregen van het Wetenschappelijk Fonds Hematologie, een vzw die mensen ondersteunt.“Zij hebben haar proberen te helpen.”

En dus besliste Marinka voor Music for Life geld in te zamelen voor de vzw. “Wij hebben pakketjes met verzorgingsproducten gemaakt. Na de chemo had Atalia vaak gebarsten lippen en gebroken nagels, dus hebben we er nagellakjes en lippenbalsem ingestopt. Een bladwijzer ook, met wat informatie over het waarom, wie ze was en hoe oud ze gestorven is.”

Ze zamelde zo 5.750 euro in, maar toen moest het strafste nog komen. “Ik ben pas gisteren weer in België geland, want ik heb vorige week de Kilimanjaro beklommen om dichter bij mijn dochter te zijn. Die heeft een piek die 5.895 meter hoog is, dus dat bedrag gaan we storten voor het goede doel.”

Waarop Linde Merckpoel haar tranen niet meer kon bedwingen. Een van dé momenten van Music for Life 2017, zonder twijfel. Bekijk het hier.

Door Guy Stevens