‘Music for Life’ zit er weer op: dit waren de hoogtepunten van de Warmste Week

De Warmste Week van ‘Music for Life’ heeft zich dit jaar opnieuw overtroffen en haalde een waanzinnig recordbedrag binnen van 10.846.566 euro. Dat is onder meer te danken aan de duizenden actievoerders die geld inzamelden voor een zelfgekozen goed doel. En dat leverde soms hele ontroerende of spectaculaire verhalen op.

‘Music for Life’ zit er weer op: dit waren de hoogtepunten van de Warmste Week
Foto: VRT

Kilimanjaro for Life

Marinka verloor haar dochter Marinka onlangs aan leukemie. Tijdens de lijdensweg vooraf, hebben Atalia en Marinka veel hulp gekregen van het Wetenschappelijk Fonds Hematologie, een vzw die mensen ondersteunt. En dus besliste Marinka voor Music for Life geld in te zamelen voor de vzw. Maar daar bleef het niet bij. Ze beklom vorige week zelfs de Kilimanjaro. “Om dichter bij haar te kunnen zijn.”

Het moment waarop Linde Merckpoel haar tranen niet meer kon bedwingen. Herbekijk hier de video.

Video: vrt

1.500 brandweerlui zetten Warmste Week in vuur en vlam

Zowat 1.500 brandweerlui uit heel Vlaanderen zakten zaterdagavond af naar de Warmste Week in Wachtebeke om een cheque van meer dan 88.000 euro af te geven voor vzw Pinocchio en Make a Wish. Presentatoren Eva, Linde en Bram waren bepaald onder de indruk.

Video: vrt

Ouders vervullen laatste wens van 21-jarige Hendrik

Begin dit jaar moesten Veronique en Mike afscheid nemen van hun 21-jarige zoon Hendrik. In zijn testament had Hendrik vermeld dat hij zijn spaargeld aan het goede doel wilde schenken. Mama Veronique en papa Mike kwamen met vijf cheques naar Wachtebeke om de laatste wens van hun zoon te vervullen. Eva kreeg een krop in de keel van hun enorme moed.

Video: vrt

Marie genezen van kanker

Marie kreeg fantastisch nieuws te horen: “Alles is weg!” Ze is genezen van lymfeklierkanker en dat nieuws alleen al verdient een vlam! Koffie en taart verkopen, pralines laten maken en doorverkopen en rosse centjes ophalen bij de plaatselijke handelaars, ... Niets was te veel voor Marie en co. Zij zijn Bednet zo dankbaar dat ze maar liefst drie acties deden om geld op te halen. De acties brachten samen 3.000 euro op en daar kwam nog eens 500 euro bij van Ketnetkoekenbak. Ook al is Marie een lief, klein engeltje, toch vroeg ze ‘Kind Van De Duivel’ van Jebroer aan.

‘Music for Life’ zit er weer op: dit waren de hoogtepunten van de Warmste Week
Foto: vrt

De zwangerschap van Valérie: ze verloor kindje en moest zelf vechten voor haar leven

Een van de meest aangrijpende momenten tijdens de Warmste Week van Music for Life speelde zich zaterdagavond af, toen Valérie na een lange wandeltocht een liedje kwam aanvragen. De vrouw had er een lijdensweg opzitten de voorbije negen jaar, vertelde ze.

Bekijk hier het aangrijpende verzoek van Valérie tijdens de Warmste Week van Studio Brussel.

Video: vrt

“Hier gaan ze enorm mooie dingen mee doen”

Een gezin dat hun zoon verloor door zelfdoding na pesterijen schenkt de opbrengst van hun actie ‘Sweet Glenn’ aan de hulporganisatie ‘Awel’. Die praat met en luistert naar kinderen en jongeren die met problemen worstelen. “Had iemand gedaan wat ik nu doe, dan had mijn zoon misschien nog geleefd. We willen iedereen besparen wat wij hebben moeten meemaken.”

De kleine Julia schok postuum nog 1.000 euro aan het goede doel

Julia, het dochtertje van Veerle, werd geboren met de stofwisselingsziekte CDG. Het meisje kwam in januari ter wereld, maar rond Pasen overleed ze al aan de gevolgen van die ziekte. Haar nonkel zette een actie op voor vzw Boven De Wolken, die de familie nog een laatste mooie herinnering aan Julia bezorgde, maar ook de kleine Julia zelf deed postuum nog een mooie bijdrage.

Video: vrt

Een kleine heldin palmt het MFL-terrein in

Kleine helden doen vaak de warmste daden. Als K3 passeert op het podium in Wachtebeke dan staat niemand stil. Pina Colada!

Video: vrt

Sofie Lemaire en haar geheim van de kabouters

Linde kreeg de eerste nachtshift van Music for Life toebedeeld, en dat deed ze met nachtgasten Peter Van de Veire en Sofie Lemaire. Toen een luisteraar om een slaaptip vroeg, rook Sofie Lemaire haar kans om die van haar uit te leggen... Of dat probeerde ze toch.

Video: vrt

Matteo Simoni op de trampoline

Het begon allemaal met de meisjes van Jump For Life, die een actie organiseerden voor De Warmste Week van Music For Life. Ze gaven trampolinelessen ten voordele van de Parkinson Liga en vertelden daar alles over in Wachtebeke.

Door jdb