Opgelet: als je smartphone in deze lijst staat, zal WhatsApp vanaf nieuwjaar niet meer werken

Foto: EPA-EFE

De populaire berichtenapp WhatsApp bestaat volgende maand acht jaar en kent sinds dit jaar meer dan 1 miljard gebruikers. Om in de toekomst de veiligheid en stabiliteit van de berichtendienst voor iedereen te garanderen, laat het bedrijf weten dat de app vanaf 1 januari op een aantal toestellen niet meer zal werken.

Vanaf 1 januari 2018 zal WhatsApp niet meer werken op toestellen waarop het besturingssysteem Blackberry OS of Blackberry 10 geïnstalleerd staat, laat het bedrijf in een update op een blogpost weten. Ook gebruikers met Windows Phone 8.0 of ouder zullen vanaf nieuwjaar geen berichtjes meer kunnen uitwisselen.

Verder zijn er ook plannen om de ondersteuning stop te zetten voor gebruikers met een Nokia S40 vanaf 1 januari 2019 en voor WhatsApp’ers met Android 2.3.7 of ouder vanaf 2 februari 2020.

Opgelet: als je smartphone in deze lijst staat, zal WhatsApp vanaf nieuwjaar niet meer werken
Foto: Whatsapp

WhatsApp ging in januari 2009 van start en werd al snel een succes omdat de toepassing toeliet om berichtjes te sturen zonder dat daarvoor een sms aangerekend werd. In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook en sinds juli 2017 telt de berichtendienst meer dan 1 miljard gebruikers.

Door ehu
VOOR ABONNEES