Na zijn hartverscheurend verhaal: topclub wil voormalige ster Belgische competitie uit het slop halen

Bron © CNN Turk

Foto: geert de rycke

Afgelopen weekend doorbrak hij de gezellige kerstsfeer door openhartig te vertellen over hoe hij aan de grond zit na een succesvolle voetbalcarrière, onder andere ons land bij SK Beveren. Nu blijkt dat Emmanuel Eboué nog vrienden heeft in de voetbalwereld. De Ivoriaan krijgt namelijk hulp uit Turkije.

LEES OOK: Voormalige ster uit Belgische competitie is alles kwijt: “Ik schaam me voor mijn eigen situatie”

Eboué werd in 2002 van het Ivoriaanse ASEC Mimosas naar België gehaald, waar hij samen met een heleboel van zijn landgenoten (denk aan Yaya Touré, Romaric en Arthur Boka) de dienst ging uitmaken bij SK Beveren. In 2004 haalden ze zelfs de finale van de Beker van België, die met 4-2 werd verloren tegen Club Brugge. In 2005 trok Eboué naar Arsenal, waarmee hij in 2006 de finale van de Champions League speelde (en verloor tegen Barcelona). In 2011 ging het naar Galatasaray maar sinds hij daar twee jaar geleden vertrok, loopt het fout.

Eboué, momenteel onder contract bij de Cypriotische club Türk Ocagi Limasol, zit verwikkeld in een vechtscheiding met zijn Belgische vrouw Aurelie Bertrand. Zij dreigt hun landhuis in Enfield te verwerven en kreeg de voogdij over hun drie kinderen, die de Ivoriaan sinds juni niet meer zag. Op de koop toe overleed onlangs zijn grootvader, die hem opvoedde, en stierf zijn broer bij een ongeval met een moto. Na een mooie voetbalcarrière verbergt Eboué zich nu voor gerechtsdeurwaarders en slaapt hij bij een vriendin op de grond.

Hulp van ex-club

Aan dit benarde situatie wil zijn ex-club Galatasaray nu iets doen. “In de kleedkamer hoorden we verhalen over de situatie van Eboué”, aldus coach Fatih Terim, die Eboué nog onder zijn hoede had bij de Turkse topclub. “We zullen er alles aan doen om mijn vriend te helpen”, waarmee hij waarschijnlijk doelt op een trainersfunctie bij de U14-ploeg van Galatasaray.

“Ik zou heel blij zijn als Fatih me die opdracht zou geven”, was de snelle reactie van Eboué. “Terim is als een vader voor mij. Ik hou erg veel van hem en zou alles voor hem doen, omdat ik hem zo graag zie.”

Door vtvn
Meer voetbal