Jorinde Verwimp is tevreden met tweede plaats in GP dressuur op Kerstjumping Mechelen

Bron © BELGA

Belgisch kampioene Jorinde Verwimp heeft op de Kerstjumping van Mechelen met Tiamo de tweede plaats veroverd in de Grand Prix dressuur. De zege ging woensdag naar de Nederlandse combinatie Patrick Van der Meer/Zippo. Isabel Cool/Aranco V, vierde, verrasten met een persoonlijk record van 70.060 procent.

Er komt geen einde aan de succesreeks van Jorinde Verwimp en haar toch al 17 jaar oude ruin Tiamo. Met een percentage van 70.900 procent veroverden ze een tweede plaats in de Grand Prix. Daarmee hadden ze wel een ruime achterstand op de Nederlandse winnaars, die een totaal van 72.720 procent achter hun naam kregen en bleven ze ruim anderhalve procent onder hun resultaat van 72.560 procent die ze vorig jaar in de Mechelse Nekkerhal bij elkaar reden.

“Maar toch ben ik tevreden met deze score want Tiamo stond na een paar maanden rust veel te hevig waardoor hij een paar keer in de fout ging”, verklaarde de 23-jarige Antwerpse na afloop. “Ik moest hem echt intomen en dat gaf mij het geruststellende gevoel dat hij nog niet aan het einde van zijn Latijn zit. Na de zomer had ik het gevoel dat hij fin de carrière zou zijn maar deze Grand Prix bewees, gelukkig voor mij, het tegendeel.”

Isabel Cool (32) moest met de 12-jarige hengst Aranco V als eerste de piste in maar dat belette hen niet om voor het eerst een percentage van boven de 70 procent te rijden. “Er zaten nog een paar kleine foutjes in de proef maar ik durf toch spreken van een geslaagd debuut hier in Mechelen”, reageerde de Oost-Vlaamse onmiddellijk na de proef. “Uiteraard ontbreekt het hem nog aan ervaring maar het sterkt mijn geloof dat ik volgend jaar met hem de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon kan halen. Dat is zeker mijn hoofddoel voor 2018.”

- uitslag 4* GP dressuur -

1. Patrick Van der Meer (Ned/Zippo) 72.720 procent

2. Jorinde Verwimp (BEL/Tiamo) 70.900

3. Danielle Heijkoop (Ned/Badari) 70.340

4. Isabel Cool (BEL/Aranco V) 70.060

5. Laurence Roos (BEL/Fil Rouge) 69.740

...

7. David Engelen (BEL/Royal Rubinstein) 69.340

    Meest recent